Rouge preporuka za vikend: Roman koji će postati vaša nova opsesija

SPISATELJICA Sarah Pinborough oduševila je čitatelje diljem svijeta knjigom "Ne vjeruj svojim očima" te smo roman "Kunem se životom" (engl. Cross Her Heart) jedva dočekali, a vjerujemo i vi.

Na policama svih knjižara možete nabaviti ovu napetu i uznemirujuću priču, a otkrit ćemo vam par detalja zašto je trebate odmah pročitati.

Autorica je tijekom svoje karijere pisala u brojnim žanrovima. Prije svog prvog pravog trilera bila je poznata u žanru fantastike, a svoje je iskustvo pisanja o nadnaravnom prenijela i u psihološke studije života običnih ljudi. Ako netko zna kako vas naježiti, to je Sarah Pinborough. Jer, ona se ne boji tajni kojih se užasavamo i od kojih svi bježimo…

U romanu pratimo živote nekoliko protagonistica. Lisa samo želi miran život s kćeri Avom. Ava samo želi da majka shvati kako odrasta. Marilyn i Lisa su najbolje prijateljice, ali Marilyn ne otkriva baš sve Lisi. Naizgled jednostavno, a dovoljno komplicirani odnosi za napisati čitavu knjigu.

U knjizi ćete otkriti puno toga o Lisi, Avi i Marilyn. Lisa samo želi živjeti bez stresa i ništa je drugo u životu ne oduševljava kao mir. Ava je njezina kći koja ima 16 godina i sve se više odvaja od majke. Ne priča joj sve detalje iz svog života kao što je to ranije radila, ne otkriva joj previše o svom društvenom životu, a otkad je stavila šifru na mobitel, njezina majka shvatila je da je mora pustiti da živi svoj život. S druge strane, Marilyn ima supruga, kuću i posao te naizgled vodi savršen život. Lisa joj je najbolja prijateljica, no svaki put kada dođe do miješanja privatnog i poslovnog ili bilo kojeg detalja više s Lisom, Marilyn obuzme panika jer ne želi da njezina najbolja prijateljica sazna previše o njoj. Kakve su to tajne koje želi sakriti čak i od najdražih ljudi?

U jednom se trenutku pojavi Simon, potencijalni Lisin dečko i to promijeni sve. Čak i više od novog iPhonea. Naizgled bezazlena nova veza krene otkrivati puno više nego što bi trebala. S druge strane, Ava se počne dopisivati s misterioznim muškarcem o kojem ne želi da itko išta sazna. I dok vi pokušavate spojiti sve konce priče, otkriti sve detalje o svakom liku, spisateljica je pak odlučila nešto drugo. U pozadini se odvija potpuno odvojena priča koja će u jednom trenutku sve likove toliko uzburkati da nećete vjerovati što čitate i kako se netko može dovesti u situacije u životu kao što su to učinili glavni likovi naše knjige.

Jedno je sigurno – Sarah Pinborough igra se sa svojim čitateljima na zaista maestralan način, a svaku njezinu knjigu pročitat ćete u dahu. Autorica je u, ionako fascinantan, žanr psiholoških trilera unijela jednu svježinu koja se rijetko susreće. Krenite čitati i nećete požaliti ni trenutka što ste „Kunem se životom“ uzeli u ruke.