Savjeti uz koje će vaša kosa biti ljepša i kvalitetnija

Foto: Instagram

IAKO su vrući ljetni dani iza nas, potreba za intenzivnom njegom kose nije. 

Sol i sunce jesu veliki uzročnici oštećenja kose, no hladan vjetar i niske temperature nisu ništa bolji prema njoj. Sljedeće savjete trebale biste primjenjivati tijekom cijele godine kako bi vaša kosa uvijek bila snažna, zdrava i blistava. 

1. Ne pretjerujte s pranjem kose

Čak i ako imate masno vlasište, nemojte prati kosu više od tri puta tjedno. Između pranja poslužite se šamponom za suho pranje, ali ni s njim nemojte pretjerivati. 

2. Ne zaboravite na važnost maske za kosu

Maske su poput hrane za vašu kosu i nikako ih ne biste trebale preskakati. Obavezno ih koristite barem jedanput tjedno, a prilikom kupovine pripazite da odabrana maska odgovara vašem tipu kose. 

3. Koristite ulja

Ulja su također tu kako bi nahranila i njegovala vašu kosu, a njih možete koristiti i svakodnevno, posebice ako imate suhe vrhove. 

4. Što manje tretiranja toplinom

Toplina aparata za stiliziranje kose jedan je od glavnih uzročnika oštećenja i pucanja vlasi. Nastojte ih koristiti što manje, a i kada ih koristite, smanjite toplinu što je više moguće. 

5. Četkajte kosu svakodnevno

Svaki dan dobro pročešljajte kosu kako biste pokrenule cirkulaciju vlasišta i razmrsile vrhove. No nikada nemojte to činiti pregrubo i pretvrdom četkom.