Sretan rođendan Louboutinke!

NIJE ni čudo da tako dobro izgledaju, jer Louboutin cipelice danas slave svoj dvadeseti rođendan! Kralj cipela Christian Louboutin, za proslavu dvadesetogodišnjice svog branda, odlučio je izdati knjigu jednostavna naziva "Christian Louboutin", koja prati postanak tog branda i proteklih dvadeset godina njegova rada.

Knjiga je podijeljina na šest dijelova: prvi je biografija, u drugom se nalaze slike fascinantnih interijera njegovih prodavaonica diljem svijeta, treći je posvećen samom dizajnu cipela, a u četvrtom se nalaze privatne fotografije dizajnerovih kuća u Egiptu i Parizu. U petom i šestom poglavlju nalaze se detalji o njegovoj suradnji sa slavnim producentom Davidom Lynchom.

U knjizi se govori i o suradnji s njegovim "ključnim" klijenticama Ditom Von Teese, Kristin Scott Thomas i Faridom Khelfaom koje su njegove cipele i proslavile.
Lijepa burleskna umjetnica Dita Von Teese, s Louboutinom je počela surađivati još prije devet godina, kada joj je postolar počeo izrađivati cipele za nastupe, a na promociji knjige je izjavila da njezini nastupi bez cipelica slavnog postolara ne bi bili tako dobri. " Jako je seksi vidjeti crvene potplate na cipelama cure koja izvodi striptiz na pozornici. Uvijek pokušavam pomicati granice, a to vrijedi i za njega." izjavila je Dita za "Elle".

Dita Von Teese je snimila i kratak filmić koji je popratio izdavanje prve knjige ovog postolarskog genija.