Svježi zrak: Najbolji prijatelj tvoje linije

TERETANE su zagušljive, naporne i ponekad deprimirajuće, a stručnjaci kažu kako je vježbanje na svježem zraku najbolji način za borbu protiv stresa. Hladnoća je sve veća, no još uvijek možeš uhvatiti malo svježeg zraka prije zatvaranja u teretanu.

Zrak umjesto četiri zida

Vježbanje na zraku je zabavnije, potiče maštu i podiže raspoloženje, a istraživanja Sveučilišta u Essexu pokazuju kako je vježba na zraku mnogo učinkovitija za tijelo od one u zatvorenom prostoru.

Emocije na prvom mjestu

Znanstvenici su usporedili 10 najčešćih vježbi na otvorenom sa onim najčešćima u zatvorenom prostoru, te dokazali kako vježbe u prirodi smanjuju umor, napetost i depresiju, te pružaju veću emocionalnu stabilnost.

Par koraka od kuće

Vježbati možeš gotovo svugdje, a obližnji park može se lako pretvoriti u tvoj teren za istezanje. Put do teretane često je dulji, naporan i uključuje brojne stresne situacije kao što su pronalazak parkirnog mjesta, ostavljanje stvari u garderobi i presvlačenje. Trenirka, tenisice i malo dobre volje sve je što trebaš za dobar trening na zraku.

Besplatno je

Zrak je besplatan, a novac koji ćeš uštediti možeš potrošiti na nešto što te veseli. Recesija je odlično vrijeme za rezanje troškova, a zašto ne započeti nečim ovako jednostavnim, i još k tome izgledati i osjećati se bolje?