Tajne žena koje vole svoj posao

Foto: Harper's Bazaar

DA, moguće je.
 
1. Glume kao da su se upravo zaposlile
 
Razmisli malo: prvi mjeseci na poslu su ludo motivirajući, jer se osjećaš kao da si dobila milijun novih zadataka, koje moraš naučiti. Pokušaj ponovno stvoriti takvo mentalno stanje, odnosno vratiti sve svoje vještine na tvorničke postavke te ih pokušaj dodatno poboljšati, pronalaženjem novih, konkretnih načina da bi se to dogodilo.
 
2. One paze na svoj izgled
 
A sve je stvar samopouzdanja. Uzimanjem vremena da odabereš odjevnu kombinaciju, isfeniraš kosu i urediš nokte, možeš dati veliki poticaj raspoloženju i pozitivno utjecati na to kako se osjećaš tijekom interakcije s kolegama ili šefom.

3. One vole svoje kolege
 
Neke ćeš voljeti više, neke manje. No, imati jedno ili dvoje kolega, s kojima možeš razgovarati, popiti kavu, prošetati i nasmijati se te u njih imaš povjerenja, to je veliko bogatstvo na radnom mjestu, a ta se kolegijalnost lako može pretvoriti i u prijateljstvo, što baš nikada nije loše.
 
4. Imaju život izvan posla
 
Obitelj, prijatelji, partner, kućni ljubimac, teretana ili neki hobi... O čemu god da se radilo, ove se žene znaju isključiti od posla i uživati u ostalim stvarima u životu. Tako skupljaju snagu za nove radne izazove te ublažavaju stres.
 
5. Znaju koja je njihova uloga
 
Vrlo je bitno komunicirati sa šefom na tjednoj bazi pa makar u 10-minutnoj stanci za kavu. Tako ćeš bolje znati što se od tebe očekuje, što možeš poboljšati u svom radu, gdje griješiš, koliko se cijene tvoj rad i trud, što može biti vrlo motivirajuće za tebe te ti to ostavlja jasniju sliku tvoje pozicije. Nitko ionako ne voli kaos u glavi.