Borbena i #ŠEFICA bez dlake na jeziku otkriva sve tajne uspjeha

Foto: Promo, Screenshot Youtube

OTKRIJTE sve tajne #ŠEFICE u lipanjskom izdanju Beauty Boxa.
 
#ŠEFICA (#GIRLBOSS) je pojam koji je osmislila osnivačica popularnog modnog brenda Nasty Gal, Sophia Amoruso. Taj pojam krasi naslove njezinog bestselera i hit serije koja je nedavno prikazana na Netflixu. #ŠEFICA je hrabra, nekonvencionalna, otkačena, ima istančan smisao za stil, zna što voli, borbena, suosjećajna i ne priznaje poraz. #ŠEFICA sanja velike snove, ali korača malim koracima. #ŠEFICA je ono što morate postati ako želite ostaviti traga u svijetu. #ŠEFICA nije pojam, to je pokret.
 
 
Amoruso je svoju karijeru započela sitnim krađama i preprodajom vintage odjeće i obuće preko eBaya. Mnoge od nas sanjaju o osnivanju svog brenda i uspješnoj karijeri u modnom biznisu, ali mislimo da je to mukotrpan proces koji zahtijeva puno vještina i novca. No je li to uistinu tako?
 
 
No, Sophia Amoruso uspjela je izgraditi poslovni imperij s gotovo nula inicijalnog kapitala. Kako? Radeći kao tinejdžerka u predvorju škole za umjetnost u San Franciscu, Sophija je svoju ljubav prema vintage odjeći počela unovčavati preko eBaya. Kupujući razne odjevne komade na rasprodajama, ona ih je stavljala na modele (koje je plaćala u hamburgerima!) te ih sama fotografirala i stavljala na net. Budući da je imala vrlo dobar ukus, stvari su se krenule ludo prodavati i biznis je krenuo. Nakon eBaya i prodaje komad po komad uz stalno logističko ludovanje, osnovala je tvrtku Nasty Gal. 
 
 
U početku je mislila da je to samo manje-više na nivou hobija, ali je sav trud stavila u izgradnju brenda. Manekenke je skupljala po klubovima u koje je zalazila, a suradnike gdje god bi stigla (pod uvjetom da su bili kvalitetni i kreativni individualci). Ubrzo su brend prepoznale mlade žene svih kultura i supkultura te je Nasy Gal postao go-to mjesto za hip škvadru koja odijevanjem i stilom života želi rušiti granice.
 
 
U svojoj knjizi #ŠEFICA, koju možete pronaći u lipanjskom izdanju Beauty Boxa, Sophia nam govori o svojem #VRTOGLAVOM usponu i daje nam savjete kako da i mi postanemo #ŠEFICE te izgradimo sebe kao uspješan brend. 
 
Trailer za seriju pogledajte ovdje.