Pet namirnica koje pomažu pri mršavljenju

SAVRŠEN recept za vitku liniju je kombinacija vježbanja i pravilne prehrane. Cure često misle da izbjegavanjem hrane i izgladnjivanjem mogu postići bolje rezultate pri mršavljenju, ali to je potpuno netočno. Neke namirnice ti mogu pomoći da izgubiš više kilograma no što bi postigla gladovanjem te probuditi tvoj organizam i pomoći ti u rješavanju suvišnih masnoća. Odabrali smo top pet ukusnih namirnica koje tope kilograme:

Jabuke

Jabuka je čest sastojak mnogih dijeta i to iz više razloga. Zahvaljujući sadržaju pektina, jabuka uspijeva stvoriti dodatni osjećaj sitosti, sadrži puno vode,vitamina, minerala i vlakana te olakšava probavu, topi masnoće i potiče rad imunološkog sustava. Isto tako, ako se potrudiš da pojedeš jabuku prije obroka, vjerojatno ćeš pojesti manje kalorija tokom jela jer ćeš prije dobiti osjećaj sitosti.

Paprike

Paprike su bogate vitaminom C te potiču sagorijevanje masti u stanicama, i ubrzavaju prolazak štetnih tvari kroz tijelo. Paprike su također bogate vitaminom E čime jačaju imunitet tijela. 

Jogurt

Jogurt je izvrsna namirnica za cure koje žele smanjiti trbuščić jer potiče probavu i tako ubrzava proces mršavljenja. Brojna istraživanja pokazala su da prehrana sa smanjenim unusom kalcija pomaže pri debljanju, pa zato, ako želiš smršaviti, uvedi mliječne proizvode u svoju dijetu. Jogurt se sastoji od dobrih bakterija koji pomažu pri održavanju zdravog tjelesnog sustava te je niskokaloričan, ima savršen omjer bjelančevina, vitamina i drugih hranjivih sastojaka.

Ananas


Osim što je jako ukusan, ananas sadrži i bromelin, probavni enzim koji pomaže organizmu razgraditi hranu. Idealan  je saveznik u borbi protiv sala, celulita i bora. Mnoge zvijezde preferiraju tzv. "Ananas dijetu" koja se sastoji od dnevne konzumacije dva kilograma ananasa i litre njegova soka. Naravno, takva dijeta se ne smije držati više od dva - tri dana jer bi bila pogubna za zdravlje.

Jaja

Kad je o jajima riječ, ljudi su često misle da jaja debljaju, ali to nije istina. Jaja su koncentrirani oblik životinjskih proteina te ne sadrže masnoće koje sadrži meso. Proteini iz jaja su jako zasitni pa je bolje da ih jedeš ujutro.