Tyra Banks izdala suludu knjigu "Modelland"

BIVŠA manekenka Tyra Banks, koju američka javnost ne voli zbog pretjerane samodopadnosti i vječite želje za samopromocijom, pronašla je novi način da priča o sebi napisavši knjigu "Modelland". Tyra koja vodi svoj reality show i emisiju "America's Next Top Model", u kojima bez obzira na goste i natjecateljice uvijek pokušava sebe staviti u prvi plan, napisala je knjigu o mladoj Tookie De La Crème i njezinim prijateljicama koje proživljavaju razne avanture putujući kroz "Modelland".

"Modelland je mjesto koje sam izmislila, a nalazi se na vrhu planine. U njemu žive jedni od najpopularnijih, odnosno najpopularniji ljudi na svijetu, a to su supermodeli. Nazvala sam ih Intoxibellas." izjavila je Tyra za jedan časopis. " Tookie nije supermodel, ona je neobična, ima oči različitih boja i pripada onim ljudima koji su toliko ne - popularni i jadni, da su praktički nevidljivi."

Tyra je ovu knjigu napisala s ciljem da "osnaži  žene i pomogne curama sa niskim samopouzdanjem", ali mnogi kritičari kažu da, s obzirom a to da njezin glavni lik ima nisko samopouzdanje samo zbog svog izgleda, njezina priča baš i ne šalje pozitivne poruke mladim djevojkama.

Ideja za ovu priču Tyri je sinula dok se vozila podzemnom i razmišljala o riječi "Supermodel" i zaključila da super modeli zaista imaju super - moći i da o tome može napisati knjigu. Ipak, koliko god da joj brzo sinula ta ideja, proces stvaranja ovog romana trajao je punih pet godina, što je dramatična Tyra često isticala u svojim intervjuima. Kroz suze se čak požalila publici da se od svog tog pisanja i stresa skoro razboljela.

Ipak, bez obzira na loše kritike, Tyrin roman već se popeo na drugo mjesto ljestvice bestsellera časopisa "New York Times", pa moramo priznati da je ostarjela manekenka, koliko god iritantna bila, izvrsna poslovna žena.