Vafli s mrvicama: Šareni doručak za bolji početak dana

Foto: 123 RF

POSLUŽI ih za doručak ili kao desert.

Potrebni sastojci
 
Vafli
 
260 g brašna po želji
 
100 g šećera
 
1 i pol žličice praška za pecivo
 
1/2 žličice soli
 
600 ml punomasnog mlijeka
 
4 žlice rastopljenog maslaca
 
2 jaja
 
1 žličica čistog ekstrakta od vanilije
 
130 g šarenih mrvica.
 
Šlag
 
240 ml slatkog vrhnja (30-35 posto mliječne masti)
 
43 g šećera u prahu
 
1/2 žličice ekstrakta čiste vanilije.
 
Postupak
 
Tijesto
 
U posudu srednje veličine, umuti brašno sa šećerom, prašak za pecivo i sol te dobro promiješaj, dok se svi sastojci dobro ne pomiješaju.
 
U veliku zdjelu umuti mlijeko s rastopljenim maslacem, jajima i ekstrakt vanilije, također dok se svi sastojci dobro ne pomiješaju.
 
Smjesu s mlijekom zatim dodaj smjesi s brašnom i ponovno dobro pomiješaj, do povezivanja svih sastojaka. Umiješaj i mrvice.
 
Vafli
 
Zagrij pekač za vafle te zagrij pećnicu na 90 stupnjeva. Sa strane, protvan obloži papirom za pečenje. Tijesto stavi u pekač te pripremi vafle po uputama proizvođača, od 3 do 6 minuta. Kada su vafli gotovi, stavi ih na protvan te ih drži u pećnici, dok ne dovršiš ostalo.
 
Šlag
 
U mikser prvo dodaj vrhnje te ga malo izmiksaj, a potom dodaj šećer i vanilin ekstrakt te još malo izmiksaj.
 
Kako poslužiti?
 
Dodaj po dva vafla na tanjur, a na vrh dodaj tučenog vrhnja po želji i još malo mrvica na kraju.
 
Dobar tek!