Veliko jesensko čišćenje: Stvari kojih se trebate riješiti prije zime

Foto: Instagram

PRAVO je vrijeme da, uz proljetno, u svoju godišnju rutinu uvedete i jesensko čišćenje.

Misao "čist prostor - čist um" ono je čime se trebate voditi kada je u pitanju uklanjanje nepotrebnih stvari koje vam samo smetaju i ne dopuštaju novim, potrebnijim stvarima da pronađu svoje mjesto u vašem domu. Sljedećih nekoliko kategorija neka budu primarne u vašem jesenskom čišćenju. 

Odjeća i obuća

Ako neku odjeću niste nosili duže od dvije godine, sigurno je nećete više nikada obući. Isto je i s obućom. Riješite se svega u čemu se ne osjećate dobro i u čemu se više nikako ne možete zamisliti. Svaka čarapa bez para nije dobrodošla u vašem ormaru isto kao i poderana odjeća koju ne bacate isključivo zbog lijenosti. 

Modni dodaci

Izlizane torbice koje niste nosile od srednje škole i jeftina bižuterija koja je već promijenila boju stvari su koje prve trebaju završiti u smeću. 

Stara kozmetika

Proizvodi kojima je prošao rok uporabe beskorisni su i, osim što skupljaju prašinu na polici, mogu naštetiti vašoj koži ako ih unatoč prestarom datumu budete koristile. Isto je i s lakovima za nokte koji su promijenili teksturu i postali neuporabljivi. 

Kuhinjski proizvodi

Pritom mislimo na prestare začine i hranu u zamrzivaču koja već mjesecima čeka svoj red, ali i okrhnuto posuđe i kutije koje nikada ne rabite, ali ih čuvate "za svaki slučaj". 

Kupaonica

Istrošeni i poderani ručnici koje više ne koristite zbilja su odradili svoje i vrijeme je da im nađete zamjenu. Važno je također obratiti pozornost i na ormarić s lijekovima i rok uporabe istih.