Apple je tri godine radio na tome da Apple Watch bude kompatibilan s Androidom

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KAO odgovor na nedavnu tužbu ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Država, Apple je potvrdio da je u jednom trenutku razmatrao mogućnost proizvodnje Apple Watcha za Android. Prema tvrdnjama tvrtke, radili su na tome pune tri godine prije nego što su konačno odustali od te ideje.

Ministarstvo pravosuđa SAD-a koristi Apple Watch kao dio svojih argumenata za tvrdnju da je Apple monopolistička kompanija.

Apple Watch je kompatibilan samo s iPhoneom. To znači da ako korisnik već ima Apple Watch, a želi umjesto iPhonea koristiti Android, mora kupiti novi pametni sat kompatibilan s Androidom, što bi dodatno opteretilo njegov budžet.

Sada je Apple otkrio da je razmatrao podršku za Android na Apple Watchu. No nakon trogodišnje analize tvrtka je zaključila da je tehnički izazovno ostvariti kompatibilnost između Apple Watcha i Android platforme te je odustala od te ideje.

Pročitajte više