Beats Studio Buds ili AirPods Pro 2. Evo koje slušalice su bolje prema Tom's Guideu

Foto: store.com.hr/hgspot.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OVOG puta Tom's Guide usporedio je dva Appleova najpopularnija ANC modela, Beats Studio Buds i Apple AirPods Pro 2. Iako su Beats cjenovno pristupačniji ANC model, obje se smatra jednima od najboljih dostupnih bežičnih slušalica. U nastavku doznajte koje su bolje prema Tom's Guideu.

Apple AirPods Pro2, cijena je 336.98 € (2.538.98 kn)

Cijena

Prva razlika je u cijeni, navodi Tom's Guide. Tako su Apple AirPods Pro 2 skuplje 100 dolara, a u našem Apple Storeu 130 eura od Beats Studio Buds slušalica. 

S obzirom na performanse na neutralnoj platformi i veće specifikacije, Studio Buds slušalice nude više za novac iako su AirPods Pro 2 solidan izbor za korisnike iOS-a koji žele pouzdane slušalice. Pobjedu ovdje nose Beats Studio Buds iako se Air Pods slušalice često mogu kupiti po sniženim cijenama od online trgovaca.

Udobnost i pristajanje

AirPods Pro 2 udobnije su i imaju mekane silikonske vrhove poput svojih prethodnika. Silikonski vrhovi nježno se prilagođavaju ušnom kanalu i ne uzrokuju neugodu prilikom nošenja. U praksi to znači da možete nositi slušalice puno dulje bez potrebe da ih vadite, što omogućuje cjelodnevno nošenje bez problema.

S druge strane, nošenje Beats Studio Buds slušalica postaje zamorno nakon sat vremena. 

Kontrole

Studio Buds imaju više ugrađenih kontrola kojima se upravlja višestrukim dodirom i dugim pritiskom. Također imaju Google Assistant i Siri glasovnu aktivaciju. Detekcija na ušima je precizna za automatsko pauziranje glazbe pri uklanjanju slušalica.

Apple nadograđuje svoju fenomenalnu shemu upravljanja integracijom kontrola glasnoće na dodir. Pokreti klizanja koriste se za povećanje/smanjenje glasnoće bez napora, dok jednostruki/dvostruki/trostruki i dugotrajni pritisci izvršavaju funkcije na zahtjev. Veliki minus je što Apple nema funkciju digitalnog asistenta na uređajima koji nisu iOS/macOS.

Beats Studio Buds, cijena je 205.26 € (1.546.53 kn)

Kvaliteta poziva i zvuka

Problemi s prigušivanjem čine Beats Studio Buds ne baš idealnima za pozive. Na slušalicama Apple AirPods Pro 2 pozivi zvuče malo prigušeno u usporedbi s pozivom preko zvučnika tako da je u ovoj kategoriji rezultat neriješen.

Beats Studio Buds zvuče sjajno, ali AirPods Pro 2 zvuče bolje. Beats je projektirao svoj zvučni profil drugačije od svojih prethodnika, odlučujući se za manje buke i pročišćavajući frekvencije za uravnoteženije iskustvo slušanja. No Apple ovdje pobjeđuje. Poboljšao je svoju igru ​​s AirPods Pro 2, ima bogatiji bas i jasniji frekvencijski odziv. 

Trajanje baterije

Studio Buds ima trajanje od 5 sati kada se koriste. Kutija za punjenje drži do 24 sata trajanja baterije. Nema bežičnog punjenja. 

Potpuno punjenje daje AirPods Pro 2 između 5.5 i 6 sati, ovisno o tome kako koristite slušalice, a kućište za punjenje može izdržati do 30 sati kada je ANC onemogućen. Brzo punjenje traje do 1 sat nakon 5-minutnog punjenja, a podržavaju i Apple Watch punjenje.

Pobjednik: AirPods Pro 2. Apple se usredotočio na poboljšanje svojih prednosti kao što su ANC, kontrole, prostorni zvuk i integracija iOS-a. 

Beats je stvorio nešto posebno - Studio Buds, par bežičnih slušalica koje jednako dobro rade na Android i iOS uređajima. Iako nisu "bas-blasteri" koje ste navikli čuti od Beatsa, ovaj model je pravilno projektiran za proizvodnju punog zvuka. ANC neće odgovarati onom kod slušalica AirPods Pro, ali je u redu za tu cijenu. 

Pročitajte više