Dizajneri interijera otkrivaju kako da kremasta dnevna soba izgleda ugodnije

Foto: ikea.com/zarahome.com/hm.com/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DNEVNA soba u krem boji vječni je klasik, pogotovo s obzirom na to da se krem boja može kombinirati s gotovo svakom drugom bojom i uklopiti u gotovo svaki stil uređenja interijera. Bez obzira na to želite li preplaviti dnevnu sobu bojama, unijeti neutralni namještaj ili jednostavno tražite inspiraciju za uvođenje odgovarajućeg krem dekora, ove ideje za uređenje u krem boji će vam biti korisne.

Krem sofa unijet će toplinu u sobu

Namještaj za dnevni boravak jednako je važan kao i boja zidova. Krem sofa je klasičan izbor, vječni komad namještaja koji se slaže s različitim paletama boja. Ako je od materijala koji se lako održava, jako će dugo trajati.

"Upotpunite ga zidovima u bijeloj boji i imate prazno platno na koje možete dodati željenu boju i teksture", savjetovala je Liz Potarazu, izvršna direktorica i glavna dizajnerica u LP + Co. za Homes&Gardens.

Kremasti trosjed, IKEA, 899 eura
Trosjed s počivaljkom, IKEA, 799 eura

Zabavite se kombiniranjem uzoraka i tekstura

Dnevna soba u krem boji savršena je za minimalistički stil, ali kada je prostor ispunjen samo jednom nijansom, vjerojatno ćete ga početi doživljavati dosadnim i neinspirativnim. Uvođenje suptilnih uzoraka i tekstura može unijeti zanimljivost koju tražite bez narušavanja odabrane palete boja.

"Uzorci i teksture ne moraju biti samo na jastucima ili pokrivačima. Pronalaženje lampe koja ima neke zabavne elemente u krem boji također može unijeti osobnost", rekla je Cathleen Gruver iz Gruver Cooley.

Teksturirana vaza, H&M, 34.99 eura
Lampa od ratana, Zara Home, 34.99 eura

>> Zara Home ima luksuznu lampu koja je inspirirana dizajnerskim modelom

Dajte prednost toplim nijansama

Postoji toliko različitih nijansi krem boje između kojih možete birati, a odabir prave nijanse može promijeniti cjelokupni izgled vašeg prostora. Dajte prednost toplim tonovima koji nisu previše žuti ili sivi. Krem boja ima topli podton, stoga je odlična za sve koji žele održavati čist i nenametljiv izgled dnevnog boravka, a istovremeno izbjeći sterilni dojam bijelog.

Ne zaboravite na to kako svjetlo utječe na boju

Odabir pravog osvjetljenja za dnevni boravak koji će se kombinirati s odabranom nijansom kremaste ključan za postizanje željenog tona. Uz narančasto svjetlo vaša će kremasta izgledati žućkasto, a uz bijelo svijetlo izgledat će neutralnije.

"Topli neutralni tonovi ponovno su u trendu jer vlasnici kuća traže ugodnije i gostoljubivije atmosfere, udaljavajući se od oštrih, sterilnih bijelih tonova", rekla je Juliana Sorzano iz PJCArchitecture. Savjetovala je da provjerite kako kremasta boja izgleda na prirodnom i umjetnom svjetlu prije nego se odlučite za svoju nijansu.

Stropna lampa, Emmezeta, 34.99 eura

Stvorite umirujuću atmosferu

"Dizajniranje krem dnevnog boravka je poput slikanja na praznom platnu. Kremasta nudi mirnu i sofisticiranu osnovu koja se može stilizirati na mnogo načina. Ova paleta boja zrači toplinom i poziva svjetlo, stvarajući ugodnu atmosferu koja djeluje elegantno i ugodno", rekla je Allison Kaminsky iz Lola Tucker Interiors.

Uz toplu krem boju zida, uvedite namještaj i materijale koji dodatno zrače osjećajem udobnosti i luksuza za kohezivan dojam.

Podovi neka budu tamni

Kada uređujete s neutralnim bojama, dodavanje kontrastnih elemenata pomaže spriječiti da prostorija izgleda dosadno. Ako dnevnim boravkom dominira kremasta boja, podovi su savršeno mjesto za dodavanje tog elementa bez narušavanja neutralne palete.

Odaberite pravu nijansu kremaste

Kada odabirete nijansu kreme kojom želite ukrasiti svoj dnevni boravak, važno je razmotriti podtonove i boje s kojima želite kombinirati. Ako želite dodati zelenu boju, odaberite kremastu sa zelenim podtonovima. Ako želite dodati ružičastu ili crvenu boju, odaberite kremastu s ružičastim podtonovima.

Pročitajte više