Dnevni boravak Anne Hathaway uređen je u najtraženijem stilu 2024.

Foto: Profimedia/emmezeta.hr/chari4u.hr/bonami.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VJEROJATNO jedna od najkorištenijih prostorija u domu je dnevna soba. Tu uglavnom mnogi provode svoje slobodno vrijeme, odmaraju, ugošćuju, čitaju knjige ili gledaju televizor. Upravo zbog toga bitno je da je ova prostorija estetski privlačna, ali i funkcionalna te da je namještaj u njoj kvalitetan i može izdržati višegodišnje korištenje. 

Estetika old money (starog novca) trenutačno je najtraženiji trend dizajna interijera, a kuća Anne Hathaway u Kaliforniji uređena je upravo u tom stilu. Kako piše Homes&Gardens, dizajnirala ju je Pamela Shamshiri, iz Studija Shamshiri.

Ova kuća iz 1906. vuče tragove vizije arhitekta Myrona Hunta. Neusklađen, bezvremenski namještaj u dnevnoj sobi Anne Hathaway savršeno se uklapa u ovaj romantični ideal.

Dok se namještaj često smatra završnim dodirom, vrijedi ga razmotriti rano pri planiranju i dizajniranju dnevne sobe. Namještaj ima težak zadatak: mora izgledati lijepo, unijeti boju i uzorak u prostor i biti praktičan, pružajući udobno sjedenje u dnevnoj sobi, prostor za odlaganje - često skriven - i prostor za izlaganje.

Neusklađenost stilova, boja, tekstura i uzoraka povezuje se s estetikom starog novca

Nekada prije pazilo se da se namještaj za dnevnu sobu uskladi, bilo oblikom, nijansama ili tkaninama. Međutim, upravo razigrana neusklađenost stilova, boja, tekstura i uzoraka doprinosi uvriježenom, naslijeđenom izgledu povezanom s estetikom starog novca. 

"Danas se spajanje fotelja s kaučem često smatra zastarjelim trendom dnevne sobe", kaže Lucy Searle, urednica sadržaja Homes & Gardens. "Iako postoje iznimke od pravila, taj pristup također znači propustiti priliku za stvaranje sobe s individualnim karakterom."

Neusklađeni namještaj je opcija koju treba razmotriti ako želite kopirati izgled dnevne sobe Anne Hathaway. Sastavljanjem kombinacije kauča i fotelje stvara se dinamičniji interijer, dopuštajući da međuigra različitih boja, tekstura i linija postane vidljiva, a prostor čini dekorativno bogatijim.

"Ono što je presudno ako je namještaj za dnevnu sobu neusklađen jest da je odabir sveukupno još uvijek skladan", kaže Lucy. "Ovo možete stvoriti stilom, siluetom, bojom drveta i tako dalje. Zajednička nit učinit će odabir namjernim, a ne kaotičnim."

Kopiraj izgled

Pretražili smo trgovine s namještajem i izdvojili par sličnih komada kojima možete kopirati izgled dnevnog boravka Anne Hathaway. 

Pročitajte više