Hoćemo li uskoro plaćati pretplatu na printere? U SAD-u su već počeli

Foto: Pexels

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JOŠ U siječnju je HP izjavio kako usluge printanja želi nuditi preko pretplate. Tvrtka je sada to i omogućila svojim All-In Planom koji korisnicima HP printera omogućava ograničeni broj ispisanih stranica mjesečno uz pretplatu. Pretplata je mjesečna, dolazi uz dvogodišnju obvezu nakon 30 dana korištenja i donosi moguće dodatne troškove za prekoračenje.

Opcija dostupna za tri printera

Izvršni direktor tvrtke HP Enrique Lores u siječnju je izjavio: "Naš dugoročni cilj je učiniti printanje pretplatom. To želimo postići." Dodao je kako pretplata čini printanje jednostavnijim, praktičnijim i održivijim, piše PC World.

Plan je zapravo dosta jednostavan. Klijenti biraju između jednog od tri printera (HP Envy, HP Envy Inspire ili HP OfficeJet Pro). Prema odabranom printeru i prema odabranom broju stranica koje korisnik namjerava printati tijekom mjeseca, određuje se cijena. Najjeftinija opcija je 20 stranica na HP Envyju, što iznosi 6.99 američkih dolara (6.44 eura) mjesečno.

Ako korisnik ne otkaže pretplatu nakon 30 dana, ona postaje obvezna na rok od dvije godine. Nakon te dvije godine HP tvrdi da će ponuditi opciju nadogradnje, no nije definirano o kakvoj je nadogradnji riječ.

Nije potrebno kupovati printer ni tintu

Prilikom korištenja pretplate nije važno printate li stranice u boji ili crno-bijelo, a tinta za printer je besplatna. Printer registrira kad vam ponestaje tinte te šalje dopunu.

U slučaju problema, pretplatnicima će biti dostupna korisnička podrška 24 sata dnevno. HP također jamči da nema dodatnih troškova, odnosno da pretplatnici ne moraju sami kupovati printer ili tintu, već je dovoljno pretplatiti se.

Što ako trebate printati više od prijavljenog broja stranica? HP će u tom slučaju naplatiti dolar za set između 10 i 15 stranica, a moguće je i nadograditi plan na onaj koji vam dozvoljava ispisivanje više stranica.

Opcija je trenutno dostupna u SAD-u, no kao i Instant Ink, očekuje se da će biti dostupna globalno.

Pročitajte više