Je li rastu broja korisnika Netflixa došao kraj?

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NAKON što je Netflix uveo zabranu dijeljenja lozinki među korisnicima, prihodi tvrtke su rasli tijekom prva tri mjeseca ove godine. Američka tvrtka izjavila je da je u prvom tromjesečju stekla 9.3 milijuna korisnika, što je podiglo njihovu bazu korisnika na gotovo 270 milijuna pojedinaca na više od 190 međunarodnih tržišta.

"To je potaknuto suzbijanjem dijeljenja lozinki"

Dodatno, dobit Netflixa je u prvom tromjesečju porasla za 15% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. No neki su investitori zabrinuti jer je Netflix najavio da će prestati izvještavati o broju pretplatnika. Vjeruju kako je to naznaka da je rast broja korisnika završio.

Bivši direktor Netflixa i trenutni glavni direktor investicijske tvrtke SPG Global Simon Gallagher rekao je za BBC kako rast broja korisnika možda nije trajan: "To je potaknuto suzbijanjem dijeljenja lozinki. Vidjeli smo to prošlog tromjesečja, nastavilo se u ovom tromjesečju i trajat će još tromjesečje ili dva, ali očekujemo da će završiti do sljedeće godine."

Američki analitičari ukazuju da se slično dogodilo i Meti i X-u (nekadašnjem Twitteru) čiji je rast korisnika također počeo usporavati nakon određenog vremena.

Pročitajte više