Joe Biden: Shrinkflacija je prevara

Screenshot: YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AMERIČKI predsjednik Joe Biden u nedjelju je uoči Super Bowla pozvao proizvođače grickalica da prestanu s praksom smanjivanja količine proizvoda (shrinkflacijom) za iste cijene. Naime, u videu objavljenom na YouTube kanalu Bijele kuće rekao je da se voli opskrbiti grickalicama prije gledanja utakmice. 

>> Jeste li čuli za "shrinkflaciju"? Ova pojava sve je češća na policama supermarketa

"Možda ste primijetili jednu stvar. Bočice sportskih pića su postale manje, vrećice čipsa imaju manje čipsa, ali svejedno nam zaračunavaju istu cijenu", rekao je Biden. Kao ljubitelja sladoleda, najviše ga je razljutilo što su se pakiranja sladoleda smanjila, ali je cijena ostala ista. "Dosta mi je shrinkflacije, to je prevara", dodao je.

Nije imenovao određene brendove, ali mnogi poznati prikazani su u videu

"Neke tvrtke pokušavaju izvesti brzinski trik smanjujući proizvode malo po malo i nadajući se da to nećete primijetiti. Američka javnost je umorna od toga da bude iskorištavana kao budala. Pozivam tvrtke da prestanu s tim. Hajdemo se pobrinuti da tvrtke sada postupe ispravno", rekao je.

>> Carrefour lijepi upozorenja o cijenama hrane kako bi posramio dobavljače

Iako Biden nije imenovao specifične tvrtke, u videu su prikazani brojni poznati brendovi, uključujući Oreo, Doritos i sl. Pogledajte video. 

Pročitajte više