Minimalizam nije in: Evo kakav će se nakit nositi ovog proljeća i ljeta

Foto: Shutterstock/anni-lu.com/zara.com/mango.com/zalando.hr/hm.com/stradivarius.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROLJEĆE je stiglo, a s promjenom temperature i garderobe, važno je ne zanemariti ni nakit. Ovaj modni dodatak ima moć obogatiti odjevnu kombinaciju i podići je na višu razinu. Baš kao i u modi, i trendovi u nakitu mijenjaju se iz sezone u sezonu. Britanski portal Marie Claire obratio se dizajnerima nakita da bi doznao kakvi će stilovi dominirati ovog proljeća i ljeta. 

Glomazni privjesci

"Glomazni privjesci su trenutno jedan od vodećih trendova u kategoriji nakita", rekla je Helle Vestergaard Poulsen, kreativna direktorica brenda nakita Anni Lu. Dodala je da je ova vrsta nakita razigrana i omogućava personalizaciju. "Također, predstavlja jednostavan način da dodate malo zabave i boje svakodnevnom izgledu."

Ogrlica, Anni Lu, 70 eura

Upečatljiv srebrni nakit

"Svjedočimo porastu popularnosti upečatljivog srebrnog nakita", napominje dizajnerica nakita Monica Vinader. Dodala je da očekuje kako će sve više ljudi dodavati srebrne komade u svoje kolekcije ove sezone. Također ističe popularnost vintage motiva, zanimljivih dragulja i skulpturalnog dizajna.

Naušnice, Zara, 12.95 eura
Prsten, Pilgrim, Zalando, 39.95 eura

Odvažne naušnice

Marisa Hordern, osnivačica i kreativna direktorica tvrtke Missoma, ističe da su ove sezone posebno tražene velike naušnice. Što se tiče materijala, popularni su zlato i srebro, kao i njihove kombinacije.

Naušnice, Mango, 12.99 eura
Naušnice, Zara, 12.95 eura

Choker ogrlice

Dizajnerica Helle Vestergaard Poulsen ističe utjecaj stila devedesetih u svijetu nakita, pri čemu su posebno popularne choker ogrlice.

Choker ogrlica Cult Gaia, Zalando, 246.73 eura
Choker ogrlica, Stradivarius, 9.99 eura

Glomazne narukvice

Marisa navodi da će upečatljive, glomazne narukvice biti iznimno popularne ovog proljeća i ljeta. Mogu se nositi samostalno za minimalistički izgled ili se može nanizati više primjeraka na zapešće za maksimalistički stil. 

Narukvica, H&M, 9.99 eura
Trostruka narukvica, Zara, 17.95 eura

Biseri 

I ovog proljeća i ljeta nastavlja se opsesija biserima. Biseri su klasičan izbor koji odlično pristaje uz gotovo sve, a posebno lijepo idu uz preplanuli ten.

Naušnice, Marchesa, Zalando, 74.19 eura
Naušnice, Lele Sadoughi, Zalando, 164.44 eura

Pročitajte više