Netflix podiže cijene?

Ilustracija: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NETFLIX bi, prema analitičarima USB Securitiesa, mogao podići cijene svojih pretplata 2024. godine, a tim potezom bi ubrzao rast prihoda i zarade. 

Analitičari predvođeni Johnom Hodulikom predviđaju povećanje cijena ove godine, što bi, uz rast prihoda od oglasa i porasta broja pretplatnika, trebalo povećati ukupan rast prihoda tvrtke za 15% u 2024., u usporedbi s rastom od 7% u 2023.

Iako Netflix nije službeno najavio planove za povećanje cijena pretplate u 2024., suizvršni direktor Greg Peters nije isključio tu mogućnost, prenosi Variety. On je objasnio financijsko stanje tvrtke tijekom poziva o zaradi za četvrto tromjesečje 2023., napomenuvši da su prošle godine odgodili povećanje cijena kako bi se usredotočili na uvođenje programa dijeljenja plaćanja u pojedinim zemljama.

Povećanje cijena prošlo je bolje nego što su planirali

Sada, nakon što je taj program uspješno uveden, Netflix planira nastaviti sa svojim standardnim pristupom povećanja cijena, što je već uspješno provedeno u SAD-u, UK-u i Francuskoj. "Te su promjene prošle bolje nego što smo predviđali", istaknuo je Greg Peters tijekom razgovora o zaradi. 

Peters je naglasio da će Netflix nastaviti pratiti tržišne uvjete u različitim zemljama kako bi procijenio pravi trenutak za eventualno povećanje cijena, ciljajući na održavanje pozitivnog zamaha i investiranje u nove filmove, serije i igre za korisnike.

U Hrvatskoj, međutim, Netflix je prošle godine snizio cijene svojih paketa, s osnovnim paketom sada po cijeni od 4.99 eura, standardnim za 7.99 eura i premium za 9.99 eura mjesečno. Trenutno nije precizirano koje zemlje će biti pogođene ovim povećanjem cijena ni kada će točno doći do promjena.

Pročitajte više