Nokia najavila još "glupih" mobitela, ali s nešto naprednijim mogućnostima

Foto: hmd.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NOKIA je odlučila "glupe" mobitele ponovno učiniti popularnima. Neke su modele već predstavili, ali na njima se ne namjeravaju zaustaviti. Iako će imati 4G, Nokia 215 4G, 225 4G i 235 4G neće moći pristupiti najnovijim aplikacijama, ali će sjajno obavljati svrhu telefona i zasigurno će privući one koji se žele odviknuti od pametnih telefona.

Sve što vam treba i ništa više

Nokia 235 4G dolazi s QVGA zaslonom od 2.8 inča, ima 128 MB pohrane i 64 MB RAM-a. Zahvaljujući microSD utoru, moguće je dodati i do 32 GB pohrane. Radi na T107 procesoru i operativnom sustavu S30+. Telefon dolazi s 2 MP stražnjom kamerom, bez prednje kamere.

Mobitel ima i MP3 player i FM radio, a preko Bluetootha 5.0 moguće je spojiti bežične slušalice. Na ovim je mobitelima moguće zaigrati dobar stari Snake. Moguć je i pristup Cloud aplikacijama, vremenskoj prognozi i YouTube kratkim videima. No, neće biti moguće preuzimanje većih aplikacija.

Nokia 225 4G je gotovo ista kao i Nokia 235, što uključuje T107 procesor i operativni sustav S30+. Ima 128 MB pohrane i 64 MB RAM-a te je također moguće dodati 32 GB pohrane zahvaljujući microSD utoru. Mobitel je nešto manji, zaslon ima 2.4 inča, a kamera nudi samo VGA specifikacije.

Mobiteli obećavaju poznatu Nokijinu otpornost na udarce i jednostavnost korištenja. Cijena i dostupnost ovih mobitela ovise o regiji, no još nije otkriveno kolika bi ona mogla biti. Ipak, očekuje se da će biti cjenovno povoljniji od pametnih telefona.

Pročitajte više