Ova tri pametna sata su povoljnija od posljednjeg Appleovog, ali jednako dobra

Foto: garmin.com/links.hr/store.com/apple

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE Watch Series 8 ima atraktivne prodajne prednosti i jedan je od najboljih pametnih satova na tržištu. Ima elegantan, zaobljeni dizajn koji je ostao nepromijenjen u odnosu na prethodnika (serija 7) te dva nova senzora koja informiraju o praćenju spavanja i menstrualnog ciklusa.

Ipak, cijena Watcha Series 8 iznosi 591.58 € (4457.26 kn), što je poprilično mnogo. Osim toga, trajanje baterije nije tako sjajno. Apple tvrdi da iz njega možete izvući između 15 i 18 sati, ali većina korisnika izvuče manje od toga. 

No Apple Watch nije jedina iOS opcija koja postoji. Laptop Mag pregledao je alternative Watcha Series 8 i otkrio koji pametni satovi imaju slične značajke a koštaju manje.

1. Garmin Venu 2S

Venu 2S, cijena je 399.99 € (3013.72 kn)

Po čemu je bolji od Apple Watcha Series 8?

Garmin Venu 2S ima vijek trajanja baterije do 10 dana, što je puno bolje od Appleovog 18-satnog trajanja baterije.

I Garmin Venu 2S i Apple Watch Series 8 prate vaše otkucaje srca. Nažalost, Apple neke funkcije stavlja isključivo na svoje pametne satove. Na primjer, možete odgovarati na poruke pomoću zaslonske tipkovnice (ili čak putem glasovnog diktiranja) s Apple Watchom Series 8. Iako možete vidjeti svoje poruke na Garmin Venu 2S, ne možete odgovoriti na njih.

Ipak, ako pridajete veliku težinu trajanju baterije jer ne možete podnijeti pomisao da punite svoj pametni sat svake večeri, Garmin Venu 2S je izvrstan izbor.


2. Fitbit Sense 2

Fitbit Sense 2, cijena je 319.99 € (2410.96 kn)

Ako volite elegantan oblik, ​​Fitbit Sense 2 je vaš najbolji izbor.

Oba sata imaju senzore temperature kože, ali se različito koriste. Apple Watch ga koristi za praćenje ovulacije i menstrualnog ciklusa nositelja. Fitbit Sense 2, s druge strane, koristi ga za praćenje elektrodermalne aktivnosti.

Fitbit Sense 2 ima bolji vijek trajanja baterije, može trajati do 6 dana. Apple tvrdi da Watch Series 8 može trajati samo 18 sati s jednim punjenjem.

Međutim, imajte na umu da, ako imate iPhone, postoji nekoliko stvari koje Apple Watch može učiniti, a Fitbit Sense 2 ne može, uključujući otkrivanje pada, pristup iOS aplikaciji Photos, odgovaranje na poruke (Fitbit Sense 2 ima ograničenu funkcionalnost u ovom području) i više.

Međutim, ako vas gore spomenute značajke koje nedostaju ne smetaju, Fitbit Sense je izvrsna opcija u odnosu na Apple Watch, pogotovo ako vam je važno dugo trajanje baterije.


3. Apple Watch SE 2022

Apple Watch SE2, snižena cijena je 347.37 € (2617.26 kn)

Apple Watch SE najjeftiniji je Apple Watch koji možete dobiti za mnogo prihvatljiviju cijenu.

Ima isto trajanje baterije kao i Apple Watch Series 8, stoga nemojte misliti da žrtvujete mnogo kada je u pitanju energetska učinkovitost. Također dijeli isti čipset kao i Watch Series 8.

Ne, nećete dobiti EKG, SpO2 čitač niti senzor temperature kože, ali svejedno možete koristiti Apple Watch SE za praćenje vaših fitness aktivnosti i otkucaja srca. Također dolazi s detekcijom pada, kao i hitnim SOS putem satelita.

Osim toga, i dalje možete raditi sve pametne stvari koje Apple Watch Series 8 može, uključujući slanje poruka, telefoniranje i slušanje glazbe. Dvostrukim pritiskom na bočnu tipku, možete koristiti svoj Watch SE za brzu i jednostavnu kupnju uz Apple Pay. Osim toga, zahvaljujući App Storeu, imat ćete pristup bogatoj biblioteci aplikacija.

Pročitajte više