Ovi proizvodi za njegu čisto su bacanje novca

Foto: Shutterstock/cultbeauty.com/spacenk.com/eu.feelunique.com/cerave.com/caudalie.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ČINJENICA je da na tržištu postoji izuzetno puno proizvoda za njegu i ljepotu. Često se pojavljuju i novi zanimljivi proizvodi koji obećavaju da će nam transformirati kožu te se mnogi pitaju jesu li ti proizvodi uopće vrijedni novca. U Marie Claire su izdvojili pet proizvoda koji nikome ne trebaju, ali i predložili što koristiti umjesto njih.

Vakuumski čistač pora

Iako ideja zvuči zanimljivo, vakuumski čistači su posve nepotrebni, a mogu biti pregrubi i naštetiti koži. Sličan problem imaju i flasteri za uklanjanje mitesera. Umjesto vakuumskih čistača, koristite proizvode sa salicilnom kiselinom poput Paula's Choice eksfolijatora koji nježno čiste pore ili se obratite kozmetičaru koji će stručno ukloniti nečistoće.

Paula's Choice eksfolijant, Cult Beauty, 39 eura (293.84 kn)

Grubi pilinzi

Korištenje grubih pilinga nikako nije preporučljivo. Iako izgleda privlačno odjednom osjetiti vrlo glatku kožu pod prstima, zapravo ste joj učinili više štete nego koristi. Fizički piling treba biti nježan, pogotovo na osjetljivoj koži. Umjesto toga koristite nježne tonike kao što su Medik8 Press & Glow ili Gatineau tonika.

Medik8 Press & Glow tonik, SpaceNK, 35 eura (263.70 kn)
Gatineau tonik, FeelUnique, snižena cijena je 6.84 eura (51.53 kn)

Skupi proizvodi za čišćenje lica

Dobar gel za pranje lica zlata vrijedi, a najbolje to znaju vlasnici i vlasnice masne kože. No, zbilja nema potrebe da na njega izdvajate poveći iznos novca. Nježan gel kao što je CeraVe hidratantna emulzija će odgovarati većini ljudi, a nećete potrošiti puno novca.

CeraVe emulzija za čišćenje lica, DM, 13.75 eura (103.60 kn)

Četke za čišćenje lica

Četke za čišćenje kože lica vrlo su popularne, a mogu biti i vrlo skupe. No, za time nema potrebe, tim više što nekim ljudima niti ne čine osobitu razliku u rezultatima njege. Nježne krpice za čišćenje lica od mikrofibre ili muslina kao što je ova Liz Earle krpica dobra su alternativa.

Liz Earle krpice od muslina, FeelUnique, 5.70 eura (42.94 kn)

Pilinzi za profesionalno korištenje

Ako želite profesionalno urađen piling, najbolje je obratiti se stručnjaku. Neki će naručiti snažne profesionalne pilinge s interneta i sami ih nanositi, pri čemu je rizik od oštećenja kože nezanemariv. Umjesto toga, ili se obratite stručnoj osobi ili iskoristite nježniji piling prilagođen kućnoj upotrebi. Dobar su izbor Caudalie noćna maska ili Kate Somerville eksfolijant.

Caudalie Vinergetic C+ maska, FeelUnique, snižena cijena je 26.04 eura (196.19 kn)
Kate Somerville eksfolijator, FeelUnique, 78.66 eura (592.66 kn)

Pročitajte više