Ovi stalci za začine napravit će mjesta u svakoj kuhinji

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SVI gurmani dobro znaju u čemu leži tajna svakog finog jela. Znale su to i naše bake koje su uz svoje štednjake postavljale stalke poput ovog.

Ponekad su ih vješale na zid. Bili su im korisni jer se na njih moglo staviti mnogo toga, ne samo začina. Bili su čvrsti i police su bile dovoljno duboke da na njih stanu posude raznih dimenzija.

Novi dizajn kuhinja i raspored, međutim, traže i novi dizajn stalaka za začine.

Posebno je izazovno onima s malim kuhinjama ili dubokim elementima. Ponekad bude teško dohvatiti svaki kutak, a ponekad i nepregledno, ako se unutra nalazi mnogo stvari.

Postoji mnogo različitih rješenja za odlaganje začina, a najjednostavniji je onaj koji vama odgovara. Ipak, najpraktičniji je onaj koji ne zauzima previše prostora i na kojem su svi začini vidljivi i lako dostupni.

Ako u kuhinji nemate previše slobodnog prostora, bit će vam korisni rotirajući stalci koji iskorištavaju vertikalni prostor. Možete ih postaviti na radnu ploču pored štednjaka, stol, prozor ili neki od visokih elemenata.

Na webshopu sve.hr možete pronaći nekoliko različitih, a mi smo izdvojili dva. Rotirajući stalak Lamart dolazi u kompletu s 12 staklenki za začine. Postolje je napravljeno od bambusa, modernog je dizajna i lako će se uklopiti u svaki prostor.

Staklenke su izrađene od otpornog stakla te su prikladne i za pranje u perilici posuđa s uklonjenim poklopcem. Kapacitet im je 85 mililitara.

Drugi stalak napravljen je od nehrđajućeg čelika, što je pun pogodak za ljubitelje industrijskog dizajna ili one koji vole jednostavnost.

Dolazi sa 16 staklenih posudica koje čuvaju svježinu svakog začina. Kao i prethodni, vrti se 360 stupnjeva, tako da je svaka posudica uvijek dostupna. Osim toga, vrlo lako se održava. Trenutno je na popustu.

Na oba možete zalijepiti ime začina ili datum do kojeg ga je najbolje iskoristiti.

Pročitajte više