Ovo su trendovi uređenja dnevnog boravka za ovu godinu

Foto: hm.com/amazon.de/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

Dnevni boravak centralno je mjesto svakog doma jer je glavno mjesto za druženje obitelji i gostiju. Zbog toga će mnogi posebnu pozornost obratiti na detalje upravo u toj sobi te je redovito uređivati i dotjerivati kako bi ostala zanimljiva. Evo koji će trendovi obilježiti ovu godinu.

Dramatični detalji

Tijekom posljednjeg desetljeća minimalistički dizajn i boje vladaju. No, u posljednje vrijeme vraća se interes za uređivanje domova veselijim bojama, pa čak i do razine maksimalizma. Uključuje to hrabre, jarke boje, neobičan namještaj i dekor te puno tekstura u prostoriji.

Šarena vaza, H&M, 32.99 eura
Valovito zrcalo, H&M, 39.99 eura

Tepisi s izrezima

Ove godine posebnu pozornost posvećujemo podovima. Tepisi s izrezima trenutno su vrlo popularan detalj koji lako mijenja cijelu sobu. Izrez se obično radi u sredini samog tepiha, a veličina i oblik ovise o vama. Tova Kook, osnivačica i vodeća dizajnerica TK Designa, rekla je za Cosmopolitan: "Stvaraju negativni prostor koji dodaje neusporediv skulpturalni element."

Slojevitost

"Primjećujemo nastavak fokusa na zasićenijim, slojevitijim i detaljnijim sobama te odustajanje od potpuno bijelih interijera popularnih proteklih godina”, kaže dizajnerica interijera Ryann Swan, koja voli bezvremenske, elegantne, ali upečatljive dodatke. Slojevitost postiže dodavanjem boja, upadljivih  komada i luksuznih materijala u sobu tako da dojam djeluje ležerno i povezano.

Avangarda

Prema Kook, avangardni dodaci, poput jedinstvenih i neobičnih ukrasa i suvenira, nešto su što svaki dnevni boravak mora imati: "Eklektični komadi koji su vintage ili hrabri ne samo da potiču razgovor već čine prostor intrigantnim. Ti komadi daju prostoru osobnost."

Stolni ukrasi, Amazon, 42.99 eura
Vaza, H&M, 34.99 eura

Veliki stolići

Iako će mnogi reći da je kauč centar dnevne sobe i neće biti u krivu, stolić za kavu podjednako je važan, stoga zaslužuje podjednaku pozornost. Shaolin Low, dizajnerica interijera i osnivačica studija Shaolin, voli vidjeti velike stoliće za kavu koji nisu samo ukras već služe svima koji oko njih sjede: "Mislim da postoji način da bude velik, ali dobro uklopljen."

Stolić za kavu, Emmezeta, snižena cijena je 129.99 eura
Stolić za boravak, Emmezeta, 259.99 eura

Mramor

Mramor je materijal koji odiše luksuzom. Ako je to dojam koji želite postići, slobodno ga dodajte i budite sigurni da će ukrasti pozornost u svakoj sobi, pa tako i u dnevnom boravku. Osim što je kvalitetan, on zaista podiže cjelokupnu estetiku prostorije.

Pročitajte više