Ovo je novi beauty trend koji je pokorio društvene mreže. Evo kako ga postići

Screenshot/Foto: TikTok/cultbeauty.com/yslbeauty.com/iconiclondoninc.com/charlottetilbury.com/lookfantastic.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POSLJEDNJIH nekoliko godina u trendu je blistavi izgled kože lica naspram mat izgleda koji je prethodno dominirao. I ovoga proljeća, kada je u pitanju šminka, sjajni izgled lica ne ide nikamo te se čini da ga ništa neće svrgnuti s trona, barem ne za sada. Nemamo ništa protiv. 

No, iako je prošle godine iznimno popularan bio glazirani, gotovo stakleni izgled lica, ove je godine naglasak na nešto suptilnijem sjaju koji ne izgleda mokro. Novi trend koji je pokorio društvene mreže je pearl skin (ili pearl beauty trend). 

@daniellemarcan pearl skin is giving dimension without looking wet :):) @maccosmetics studio radiance serum-powered foundation in nc16 hyper real serumizer strobe cream in peachlite mineralize skinfinish powder in soft and gentle #MACTrend #makeup #beauty ♬ MUNEY - Beiba

Kako samo ime sugerira, trend crpi inspiraciju iz delikatnog, svjetlucavog sjaja bisera i naginje se prema boji šampanjca. Za razliku od staklene kože, izgleda manje mokro - umjesto toga, koža lica je mekana i svilenkasta, i svakodnevno nosiva, piše Glamour UK.

"Svakodnevni, spontani sjaj"

Melanie Barrese, globalna trenerica brenda By Terry, naglašava glavnu razliku između staklenog izgleda kože i bisernog. Kaže da je kod prvog izgleda bit postići izrazito sjajan izgled kože koji je transparentan, dok je kod bisernog izgleda koža više mliječne nijanse i iridescentna. 

Što se tiče primjene, Barrese kaže da, iako se highlighter tradicionalno postavlja na vrhove jagodica, za postizanje ovog izgleda sjaj se nanosi i na obraze te duž jagodične kosti, kao i na čelo. Prema beauty influencerici Zoe Kim Kenealy, ideja je stvoriti iluziju "svakodnevnog, spontanog sjaja".

@zoekimkenealy PEARL SKIN MAKEUP TUTORIAL ✨ A striking glow that looks almost accidental with marinated makeup. Products used: Jason Wu CC cream meets tinted moisturizer Saie Sun Melt, shade medium bronze Benefit Cosmetics High Beam #pearlskin #makeuptutorial #glowyskin #saiebeauty #jasonwubeauty #benefitcosmetics ♬ original sound - zoekimkenealy

U beauty tutorijalu u kojem pokazuje kako postići ovaj izgled, naglasila je da se radi o prozračnom izgledu te za bazu preporučuje CC kremu. Osim toga, preporučuje nanošenje pudera u kamenu na T-zonu te smatra da bronzer i rumenilo doprinose tom prirodnom sjaju koji izgleda kao da je spontano nastao tijekom dana, a nije friško nanesen šminkom.

Za što prirodniji završetak, preporučuje kremaste proizvode. "Još jedno mjesto gdje možete staviti highlighter je iznad svake obrve", kaže Kenealy.

Prirodan izgled

Još jedna beauty influencerica podijelila je kako postići ovaj izgled, a i otkrila je koje je proizvode koristila da bi ga postigla. Tako je Jasmin, @jasminnlily_, između ostaloga, koristila Iconic London Radiance Booster u nijansi pearl glow i YSL Beauty Halo Tint Highlighter u nijansi Rosy Quartz.

@jasminnlily_ pearl skin makeup 🐚💫 #glowymakeup #pearlskin #makeuplook ♬ origineel geluid - hanna

Kremasti i tekući highlighteri poput Charlotte Tilbury Hollywood Beauty Light Wand u nijansi Spotlight i Vieve Nova Glow Liquid Light također će dati taj prirodan sjaj licu. Highlighteri u kamenu poput MAC Mineralize Skinfinisha u nijansi Soft & Gentle su odličan izbor za one koji žele nešto mekši sjaj, a za postizanje ovog izgleda. 

*Klikom na pojedini proizvod bit ćete preusmjereni na online trgovinu, odnosno stranicu proizvoda

 

 

Pročitajte više