Ovo su najbolji e-čitači. Neki imaju i posebne značajke

Foto: Shutterstock/links.hr/hgspot.hr/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ZA ljubitelje knjiga koji uživaju u čitanju u pokretu e-čitači su postali bitan uređaj. Uz toliko modela dostupnih na tržištu, odluka koji odabrati može biti teška.

Ovi uređaji nude zaslone visoke razlučivosti, dugo trajanje baterije i podršku za širok raspon formata e-knjiga. Neki od modela čak imaju jedinstvene značajke, poput vodootpornog dizajna, ugrađenih rječnika i pristupa aplikacijama i softveru za e-čitanje, piše Sportskeeda. U nastavku pročitajte koji su e-čitači trenutno najbolji.

1. Amazon Kindle Paperwhite

E-Book Reader Amazon Kindle Paperwhite, cijena je 225.99 € (1702.72 kn)

Amazon Kindle Paperwhite popularan je e-čitač s nizom značajki koje ga čine odličnim izborom. Uređaj ima 6-inčni zaslon visoke razlučivosti s podesivim osvjetljenjem, što čitanje čini lakim u svim uvjetima osvjetljenja.

Osim što je vodootporan, jedna od jedinstvenih značajki Paperwhitea je njegova integracija s Amazonovom trgovinom Kindle, koja nudi velik izbor e-knjiga, uključujući bestselere i ekskluzivne naslove.

2. Kobo Libra 2 

E-Book čitač Kobo Libra 2, cijena je 237.44 € (1788.99 kn)

Jedna od ključnih značajki čitača Kobo Libra 2 je njegov 7-inčni zaslon visoke rezolucije, koji čini čitanje lakim za oči. Uređaj podržava širok raspon formata e-knjiga, a njegovih 8 GB prostora za pohranu može primiti tisuće knjiga. Također ima dug vijek baterije, koja traje tjednima s jednim punjenjem.

3. Amazon Kindle Oasis

E-Book Reader Amazon Kindle Oasis, cijena je 339.99 € (2561.65 kn)

Amazon Kindle Oasis vrhunski je e-čitač s nizom naprednih značajki. Uređaj ima 7-inčni zaslon visoke razlučivosti s podesivim osvjetljenjem, što ga čini lakim za čitanje.

Oasis je također vodootporan pa se bezbrižno može ponijeti na plažu ili bazen. Jedna od njegovih jedinstvenih značajki je ergonomski dizajn, koji uključuje fizičke gumbe za okretanje stranica na jednoj strani uređaja. Ovaj dizajn olakšava čitanje jednom rukom, što je idealno za putnike.

4. Boox Tab Ultra 

BOOX Tab Ultra, cijena je 619.99 € (4671.31 kn)

Boox Tab Ultra je jedinstveni e-čitač jer, za razliku od tradicionalnih opcija, ima veliki zaslon od 10.3 inča koji se također može koristiti za bilježenje, crtanje i pregledavanje weba.

Uređaj radi na Androidu, dajući korisnicima pristup mnogim aplikacijama, uključujući softver za e-čitanje i bilježenje. Tab Ultra također se može pohvaliti zaslonom visoke rezolucije s podesivim osvjetljenjem. Ima dugi vijek baterije, koja traje tjednima s jednim punjenjem i podržava nekoliko formata e-knjiga.

Pročitajte više