Ovo su trendovi uređenja dnevnog boravka ove godine

Foto: emmezeta.hr/amazon.de/ikea.com/etsy.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROMJENA namještaja u dnevnom boravku može udahnuti novi život u vaš prostor. Bez obzira na to jeste li se odlučili za temeljitu obnovu namještaja ili neke suptilne nadogradnje kako biste svoj dnevni boravak učinili ugodnijim, ovi trendovi namještaja za dnevne boravke mogli bi vam dati dobre ideje.

Namještaj s uzorkom

Iako komadi bez uzorka lakše odolijevaju trendovima, mnogi će se složiti da je namještaj s uzorkom zanimljiviji. Ovisno o bojama koje odaberete, uzorke možete uklopiti i u minimalistički prostor.

"Ove godine dnevne sobe prihvaćaju ekscentričnost s hrabrijim bojama", rekla je Emily Brown iz Emily Lauren Interiors za Homes&Gardens. "Klasične pruge na sofama i bogate nijanse poput smeđe, bordo, plave i zelene stvaraju izgled koji je i moderan i vječan."

Dvosjed s uzorkom, IKEA, 279 eura

Namještaj sa samtom

"Presvlake od samta ponovo su popularne, a odlična su alternativa prostorima već zasićenima lanom ili baršunom", rekla je Kelley Mason, izvršna umjetnička direktorica iz Lulu and Georgia. Ako se dobro koristi, samt daje bezvremenski izgled prostoru. Odlično izgleda u prostorijama s puno drva.

Puf od samta, Amazon, 59.99 eura

Volani na namještaju

Jedan relativno staromodan detalj opet je trendi. U pitanju su volani na namještaju, konkretnije na kaučima i stolicama. Za to ne trebate kupovati novi komad namještaja jer na tržištu postoje različite presvlake s volanima.

Navlaka s volanima, Etsy, snižena cijena je 70.42 eura

Neformalan raspored namještaja

Trendovi u uređenju dnevnih boravaka odnose se ne samo na pojedinačne predmete, već i na način na koji ih raspoređujete u svom prostoru. Premještanje može stvoriti potpuno novu atmosferu u prostoru, a trendovi ovogodišnji trend je boravak s ležernijim pristupom.

Ne morate imati par sofa, par stolica i stol. Koristite namještaj različitog oblika i boja, ne brinite oko toga slažu li se savršeno ili ne. Primjerice, ako imate dvije fotelje, ne moraju obje biti iste boje. Jedna neka bude žuta, druga neka bude s plavim i bijelim prugama.

Vidljivi drveni okviri i nogice

Iako tapecirani kauči i stolice daju karakter i udobnost dnevnom boravku, potpuno posvećivanje jednom stilu može prostoru dati dojam zastarjelosti. Stoga će mnogi rado odabrati namještaj s otkrivenim drvenim okvirima i nogicama jer daju suvremeni dodir bezvremenskom dizajnu. Okvir može biti jako lijep element u uređenju prostora.

Fotelja, Emmezeta, 179.90 eura
Fotelja s cvjetnim uzorkom, Emmezeta, 429.99 eura

Samostojeći ormarići

Preusmjeravanje fokusa na druge komade namještaja u dnevnom boravku ovogodišnji je trend. Dizajneri interijera se odmiču od ugrađenih ormarića i umjesto toga favoriziraju jedinstvene, samostojeće komade.

Komoda, Emmezeta, 199.08 eura

Pročitajte više