Play Store uvodi mogućnost preuzimanja dviju aplikacija istovremeno

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TRGOVINA Google Play sada može istovremeno preuzeti i instalirati dvije aplikacije na vaš Android. Više nećete morati čekati da jedna instalacija završi kako bi druga započela. Ova značajka nije još dostupna na svim mobitelima, ali doći će na širok raspon uređaja, uključujući i tablete.

Mogućnost je trenutno ograničena na ažuriranja

Da isprobate ovu značajku, jednostavno preuzmite dvije velike aplikacije. Nakon što to učinite, vidjet ćete kako se obje preuzimaju i instaliraju istovremeno, umjesto čekanja da se jedna završi prije nego što počne druga. Nešto je to s čime su korisnici iPhonea dobro upoznati jer Appleova trgovina aplikacija već neko vrijeme može preuzimati tri aplikacije istovremeno.

Važno je imati na umu da ova nova mogućnost istovremene instalacije obrađuje samo dvije aplikacije odjednom, piše Android Central. Dakle, ako preuzimate više od toga, one će ostati u redu čekanja kao i do sada.

Treba imati na umu i da se paralelno preuzimanje ne odnosi na ažuriranja aplikacija, ona se i dalje odvijaju jedan po jedan. Moguće je da će u budućnosti i njih biti moguće vršiti paralelno, no ništa takvo do sada nije potvrđeno. U svakom slučaju, nova mogućnost će značajno uštedjeti vrijeme onima koji postavljaju novi uređaj.

Pročitajte više