Počeo je Interliber, posjetili smo ga. Pogledajte ponudu i cijene

Foto: Luka Šangulin/INDEX/Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POČEO je 44. Interliber na Zagrebačkom velesajmu. 

Ovaj međunarodni sajam knjiga trajat će do 13. studenoga, a otvoren je svaki dan od 10 do 20 sati osim petkom i subotom kada je radno vrijeme do 21 sat. Ulaz na sajam je besplatan, kao i parking za sve posjetitelje Interlibera. Na sajmu je više od 250 izlagača iz cijelog svijeta.

Na Interliberu je knjige moguće nabaviti po akcijskim cijenama, a sniženja se kreću od 10 pa sve do 90 posto.

Novi naslovi

Posjetili smo ga odmah prvi dan u popodnevnim satima, a iako je bila gužva, sve smo mogli u miru razgledati. Ponuda knjiga je ogromna i iako smo na sajmu proveli dva sata, mogli smo komotno još toliko.

Vidjeli smo neke nove naslove, uključujući i Harry Potter i Kamen mudraca na hrvatskome jeziku (140 kn / 18.58 €) čija je pretprodaja počela 18.10., a službeno je sada predstavljen na Interliberu. Osim njega vidjeli smo i novitet koji će razveseliti one mlađe - stigao je peti nastavak Suli u avanturi: Džungla (99 kn / 13.14 €).

Novitet na sajmu je i knjiga George R.R. Martina Uspon zmaja koja se može kupiti po sniženoj cijeni od 247 kn (32.78 €). Redovna cijena je 278 kn (36.90 €).

Kompleti knjiga

Stephen King naslovi su isto hit na sajmu te se knjige mogu kupiti pojedinačno, ali i u kompletima. Snižena cijena kompleta od osam knjiga sage Kula tmine je 1045 kn (138.70 €), a uključuje naslove: Revolveraš, Izvlačenje trojke, Čarobnjak i kristal, Vjetar kroz ključanicu, Vukovi Calle, Susannina pjesma i Kula tmine. Redovna cijena seta je 1431.50 kn (189.99 €).

U kompletima se mogu kupiti i naslovi drugih autora kao primjerice George R.R. Martina, i to serija romana Pjesma leda i vatre koja uključuje: Igra prijestolja, Sraz Kraljeva, Oluja mačeva I. dio, Oluja mačeva II. dio, Gozba vrana, Ples zmajeva I. dio i Ples zmajeva II. dio. Snižena cijena ovog kompleta je 1052 kn (139.62 €). Redovna cijena je 1169 kn (155.15 €).

Navedene knjige se mogu kupiti pojedinačno pa tako Gozba vrana košta 203 kn (26.94 €) umjesto 239 kn (31.72 €), a Ples zmajeva I. i II. dio su svaka po 254 kn (33.71 €) umjesto 299 kn (39.61 €).

U ponudi je i komplet J.R.R. Tolkiena Gospodar prstenova po sniženoj cijeni od 495 kn (65.70 €), a uključuje naslove: Prstenova družina, Dvije kule i Povratak kralja. Redovna cijena je 549 kn (72.86 €).

Mentalist Camille Läckberg je isto jedan od hit naslova na sajmu, a može se kupiti po akcijskoj cijeni od 120 kuna (15.92 €). Naišli smo i na knjigu Matthewa McConaugheyja Zelena svijetla koja se na sajmu može kupiti po sniženoj cijeni od 117 kn (15.53 €), redovna cijena je 129 kn (17.12 €).

Vidjeli smo i nove naslove autorice Jessie Burton Minijaturistica i Kuća sreće, cijena im je snižena sa 149 kn (19.76 €) na 119 kn (15.78 €).

Poklon uz kupnju ili gratis knjiga

Osim sniženja, pojedini izlagači nude kupcima i druge pogodnosti pa se tako ili dobije određeni poklon uz knjigu (mi smo dobili notese od Školske knjige), a Profil pak dijeli gratis knjigu za kupnju iznad 100 kn. Bira se između šest ponuđenih naslova: Požuda, Ally Hughes se ponekad seksa, Crnooka plavuša, Kako sam postala popularna, Kraljevićev san i LEGO City najbolja zbirka naljepnica. 

Ako volite knjige, ovo je doslovno raj za vas u kojem možete provesti nekoliko sati, šećući i istražujući nove, ali i stare naslove. Mi smo vrlo brzo odabrali desetak knjiga koje smo željeli i uštedjeli. Na svim štandovima na kojima smo kupovali moglo se platiti i karticama. 

No ako kojim slučajem ne stignete posjetiti Interliber ili vam je predaleko, mnoge knjižare nude i popuste na svojim stranicama pa tako onaj od Mozaik knjige možete vidjeti ovdje, od Profila ovdje, od Hoću knjigu ovdje, od Školske knjige ovdje, od V.B.Z.-a ovdje, od knjižare Ljevak ovdje, od knjižare Znanje ovdje, od Planetopije ovdje, a od Stilusa ovdje

Pogledajte ostale fotke sa sajma. 

 

Pročitajte više