"Ponekad radi, ponekad ne": Žena se požalila na iPhone budilicu. Nije jedina

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JEDNA studentica nedavno je podijelila svoje nezadovoljstvo Appleovim budilicama nakon što ju je njezin iPhone više puta propustio probuditi na vrijeme.

"Što se događa s Appleovim budilicama u posljednje vrijeme? U utorak sam imala ispit i nakon toga sam odlučila malo odspavati. Trebala sam biti budna za predavanje iz statistike u 11 sati, ali se nisam probudila na vrijeme", podijelila je Alyssa (@alyssasarracco) u svom TikTok videu dok se pripremala za dan.

@alyssasarracco i can't be the only one my alarms randomly don't work🤨🤨 #fyp #foryoupage ♬ original sound - Alyssa Sarracco

"Nekad mislim da sam ja problem i da ne postavljam alarme kako treba. Ali ovaj put, kunem se bogom, postavila sam ih i nisu se oglasili", dodala je.

Istaknula je kako je već ranije imala sličan problem. "Trebam nekoga tko će me podržati jer zapravo nisam luda", naglasila je.

S obzirom na 3.2 milijuna pregleda, jasno je da Alyssa nije jedina koja se suočava s ovim problemom. Prema komentarima na TikToku, čini se da je ovaj problem prilično raširen.

Jedan korisnik je napisao: "Jutros sam doslovno gledao kako tiho zvoni", dok je drugi dodao: "Ovaj tjedan sam propustio prva tri sata škole zbog toga."

"Dakle, Apple nas ne želi na poslu ili u školi", zaključio je treći, dok se četvrti našalio: "Apple nas sve pokušava uvjeriti da smo ludi." "Ponekad radi, ponekad ne", "Postavio sam pet alarma svakih pet minuta i ništa", pisali su još neki u komentarima.

Korisnici su ponudili rješenja za ovaj problem

Ostali korisnici su također ponudili rješenja za problem, poput postavljanja Alexe kao alternativnog alarma, kupnje klasične budilice ili korištenja aplikacija poput Alarmyja, gdje korisnik mora izvršiti određenu aktivnost da bi deaktivirao alarm.

New York Post također nudi nekoliko rješenja za ovaj problem. Jedno od njih je isključivanje značajke nazvane Attention Aware, koja omogućuje uređaju da "prati jeste li usredotočeni na njega i automatski poduzme akciju". Ova značajka može dovesti do tišeg alarma na vašem telefonu jer uređaj pretpostavlja da već gledate u njega. Možete isključiti Attention Aware tako što idete u Postavke, zatim Face ID & Passcode i isključite značajku Attention Aware.

Također se navodi da još jedan razlog može biti nova značajka StandBy Mode koja je dostupna na nekim iPhone uređajima. Ova značajka omogućuje pametan prikaz widgeta koji, iako koristan, može na kraju ometati alarme.Ova značajka može se isključiti traženjem opcije StandBy u postavkama.

Pročitajte više