Ovaj AI asistent košta samo 199 dolara. Evo kad kreće u prodaju

Screenshot/Foto: YouTube/rabbit.tech

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

RABBIT R1 je maleni, džepni AI asistent koji je predstavljen i na CES-u u Las Vegasu. Ovaj uređaj trenutno nije dostupan u slobodnoj prodaji, već samo putem prednarudžbe po cijeni od 199 američka dolara (181.71 euro). Prema tomu je jedan od jeftinijih AI uređaja. Za usporedbu, Humane AI pin košta 699 dolara (638.38 eura), a Ray-Ban Meta pametne naočale 299 dolara (273.07 eura) i više. Rabbit R1 bi se u slobodnoj prodaji trebao naći oko Uskrsa.

Rabbit R1 ne uči iz baza, nego akcija

Svojim retro dizajnom i narančastom bojom Rabbit R1 se svakako ističe. Uređaj je opremljen LCD zaslonom i kamerom koja je pričvršćena na cilindar kako bi korisnici lakše odredili kut fotografiranja. Opremljen je i fizičkim kontrolama te gumbom za glasovne naredbe.

Uređaj pokreće Rabbit OS. Njegov LAM radi slično kao LLM, no umjesto da uči iz baze riječi, uči iz akcija koje ljudi poduzimaju na web stranicama i aplikacijama, uključujući jednostavne i složene procese. Zbog toga R1 može raditi sve što biste i vi sami radili, poput naručivanja hrane ili rezerviranja smještaja.

Kamera je također tu da bude pomoć u svakodnevici. Primjerice, možete je usmjeriti prema hladnjaku i tražiti uređaj da vam da recept za neko jelo.

Mana je što uređaj ne podržava 5G, već samo 4G, te što sjajna plastika privlači otiske prstiju. Naravno, na svakom je korisniku da procijeni koliko su mu ove značajke važne, naročito uzevši u obzir relativno nisu cijenu.

Više o uređaju doznajte ovdje.

Pročitajte više