Prizor ispred jedne zagrebačke mesnice razljutio je kupce: "Užas"

Foto: Facebook Halo, inspektore

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BOŽIĆ je pred vratima, a mnogi ovih dana obavljaju kupnju namirnica kako bi stigli sve pripremiti za svoj blagdanski stol. No jedan prizor ispred mesnice na tržnici u zagrebačkim Utrinama razljutio je kupce. 

Naime, kako prenosi Facebook stranica Halo, inspektore, netko je ispred mesnice u kolicima ostavio odojke i janjetinu. No osim toga, u vrećicama su isto tako komadi kostiju i mesni otpaci. Prenosimo njihov status u cijelosti. 

"Mora li baš tako biti?"

"Blagdani su pred nama. Kupuje se na sve strane. Cijene nikad veće. Kvaliteta nikad manja. I sumnjivija. Cilj je prodati. Jer, kako se u jednoj reklami poznate tvrtke veli: 'Do Božića sve mora otići!' Tako i odojak, janjetina... Npr. cijene odojka otišle su u nebo. Kreću se od 10 do 18€/kg!!!

I onda ih još drže ovako, na otvorenom, ispred mesnice, 'kao reklamu', u prljavim kolicima iz Plodina.(Snimljeno na tržnici u zagrebačkim Utrinama.)

Kako bi stvar bila još gora, u vrećicama ispred i oko mesnice, stoje komadi kostiju i mesni otpaci čekajući valjda kraj radnog dana i zbrinjavanje u nekim od spremnika (pitanje samo kojih). Mora li baš tako biti? Ne. I ne smije. Ali, to sada očito nekima nije bitno. Sve dok ne dođe sanitarna ili poljoprivredna inspekcija...", napisali su. 

MORA LI OVAKO? Blagdani su pred nama. Kupuje se na sve strane. Cijene nikad veće. Kvaliteta nikad manja. I...

Posted by Halo, inspektore on Thursday, 21 December 2023

Objava je prikupila mnoštvo komentara, a neki su istaknuli da ovo nije prvi put ovako ispred te mesnice. "Bitno da se svima gadi uzimati od seljaka, jer 'ko zna jesu oprali, s čim hrane i truju narod, a i preskupi su, jer su se polakomili'. Ovako je sve po pravilima struke", "Pa to nije samo sad, uvijek tako meso stoji", "Svake godine ista priča, ispred iste mesnice", "Užas", neki su od komentara. 

Nije poznato o kojoj se mesnici radi. 

Pročitajte više