Samsung Galaxy AI dolazi i na starije telefone. Evo i koje

Foto: samsung.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SAMSUNG je u srijedu predstavio nove uređaje - S24, Galaxy S24+ i Galaxy S24 Ultra, a sva tri modela mogu se pohvaliti hrpom Galaxy AI značajki. Iako je dosta toga već bilo poznato o telefonima i prije službenog predstavljanja, Samsung je ipak uspio na eventu iznenaditi novitetima poput Galaxy Ringa, a nakon njega neočekivanom viješću da će neke AI značajke doći i na starije telefone. 

>> Oura reagirala na novi Samsungov Galaxy Ring

Glavna primamljivost nove S24 serije, složit će se mnogi, upravo su AI značajke poput prijevoda uživo, pomoći pri čavrljanju koja nudi različite tonove za ono što pišete, transkripciju i sažetak glasovnih zapisa, zatim značajke generativnog uređivanja fotografija i još mnogo toga. 

Galaxy S23 serija, Z Fold 5, Flip 5...

Neke od tih značajki su ugrađene u nove telefone i zahtijevaju određeni hardver, ali neke značajke umjetne inteligencije, kaže Samsung, doći će i na starije uređaje. Samsung je potvrdio za Android Authority da će nekoliko novih značajki umjetne inteligencije predstavljenih s Galaxy S24 serijom doći na starije Samsung uređaje. 

"Mnoge Galaxy AI značajke predstavljene s Galaxy S24 serijom također će biti podržane na prethodnim modelima, uključujući Galaxy S23 seriju, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold 5 i Flip 5 te Galaxy Tab S9 seriju, unutar prve polovice 2024. Pratite nas za više detalja", rekao je Samsung. 

Izjava tvrtke potvrđuje da Galaxy AI neće ostati ekskluzivan za liniju Galaxy S24. S vremenom će postati dostupan na starijim Samsung telefonima i tabletima. Nadalje, Samsung je ovime potvrdio da su gore spomenuti uređaji prvi u redu za primanje ažuriranja One UI 6.1 u prvoj polovici ove godine.

To znači da možete očekivati ​​da će serija Galaxy S23, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 i Galaxy Tab S9 dobiti novi softver negdje prije lipnja 2024. Nažalost, Samsung nije točno potvrdio koje će Galaxy AI značajke doći na spomenute uređaje.

No isto tako valja imati na umu da će AI značajke biti besplatne do kraja 2025. godine na podržanim Samsung Galaxy uređajima. Za sada nije poznato koliko bi ove značajke mogle koštati niti hoće li za njih biti potrebna pretplata. 

Pročitajte više