Serija iPhonea 16 navodno će imati ultratanke okvire zahvaljujući ovoj tehnologiji

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MEĐU mnogim glasinama o nadolazećoj seriji iPhonea 16, stiže i jedna nova koja sugerira da bismo mogli vidjeti veće zaslone, odnosno tanje okvire. Prema južnokorejskoj publikaciji The Elec, određeni modeli iPhonea 16 mogli bi imati ultratanke okvire zahvaljujući tehnologiji Border Reduction Structure, skraćeno BRS.

Kako navodi MacRumors, BRS tehnologija omogućava smanjenje debljine okvira na zaslonima elektroničkih uređaja. To se postiže preuređenjem i optimizacijom unutarnjeg rasporeda komponenti, posebice žica i električnih vodova, kako bi se postigla kompaktnija i učinkovitija konfiguracija. Kao rezultat, uređaji mogu imati tanje okvire oko ekrana bez žrtvovanja performansi ili kvalitete prikaza.

Svi iPhone 16 modeli ili samo Pro?

Nije jasno je li tehnologija tanjeg okvira namijenjena standardnim modelima iPhonea 16, modelima iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max ili svima navedenima. Vjerojatnije je da će se ova tehnologija pojaviti u potonjim modelima s obzirom na to da se očekuje povećanje veličine zaslona Pro modela sa 6.1 na 6.3 inča i sa 6.7 na 6.9 inča, bez značajnog povećanja ukupne veličine uređaja.

Također valja istaknuti da je Apple prošle godine znatno smanjio okvire na modelima iPhonea 15 Pro i iPhonea 15 Pro Max u usporedbi s iPhoneom 15 i iPhoneom 15 Plus.

Ostala nedavna curenja informacija sugeriraju da će iPhone 16 doživjeti neke promjene u dizajnu tipki. Navodno to uključuje uvođenje nove capture tipke namijenjene fotografiranju i programabilne akcijske tipke uz postojeće tipke za napajanje i glasnoću.

Iako ove informacije dolaze od relativno pouzdanog izvora, ipak ih treba uzeti s određenom dozom rezerve i pričekati rujan, kada bi Apple trebao službeno predstaviti novu seriju iPhonea 16.

Pročitajte više