Swatch izbacio sat s kazaljkom napravljenom u noći punog Mjeseca

Foto: Instagram/ Swatch Group

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PUN MJESEC je očito hit među brendovima jer se sve više njih odlučuje svoju marketinšku strategiju bazirati oko njega. Upravo je to sada učinio i Swatch, poznati proizvođač satova. No, krenimo od početka. Prvo su imali kriptičan Instagram teaser prije dva dana u kojem su napisali ime sata, Mission to Moonshine Gold i datum puštanja u prodaju, koji je danas, 7.3., te popis gradova. 

Nakon toga su jučer pustili novi teaser u kojem su djelomično otkrili izgled sata. I zapravo se radi o modelu vrlo sličnom originalnoj verziji, Mission to the Moon, napravljenoj isto u suradnji s Omegom, samo ovaj novi ima zlatnu kazaljku, tj. onu za sekunde. 

Taj premaz na kazaljkama izrađen je od recikliranog zlata koje dolazi iz vlastite certificirane rafinerije Swatch grupe. Svaka zlatna kazaljka za sekunde proizvedena je za punog Mjeseca u veljači i dolazi s posebnim certifikatom koji tu činjenicu navodi prilikom kupnje. Moonshine premaz utječe na cijenu novog MoonSwatcha, ali samo za 25 CHF (oko 25 eura), piše Hodinkee.

Originalni MoonSwatch se ne može kupiti online i to je uglavnom isti slučaj ovdje... ali tu nije kraj. Ova nova Mission to Moonshine Gold bila je dostupna za kupnju samo danas, 7. ožujka 2023., u Londonu, Milanu, Tokiju i Zürichu. Zašto ti gradovi? Pa, Swatch kaže da je to zbog njihove povezanosti sa zlatom.

Primjerice, London je odabran jer je to mjesto gdje je cijena zlata fiksna na globalnoj razini. S druge strane, Paradeplatz u Švicarskoj poznat je po svojim bankama i zlatnim rezervama. Čovjek ne može izmisliti ove stvari. 

Ovi satovi nisu tehnički ograničeno izdanje, ali su ograničeni u proizvodnji u smislu da su dostupni samo danas. Hoće li ih biti još? Swatch je indicirao da će vjerojatno održati još jedan ovakav događaj u budućnosti -  vjerojatno pod još jednim punim Mjesecom (ovo nije šala, već prava informacija).

Kad je riječ o tome koliko je tih početnih modela MoonSwatch Mission to Moonshine Gold proizvedeno, Swatch je barem imao smisla za humor u materijalima za tisak kada je prenio: "Nedovoljno."

Pročitajte više