Saint Laurent otvorio zaista posebnu knjižaru u Parizu

Foto: ysl.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KREATIVNI direktor modne kuće Saint Laurent Anthony Vaccarello obilježava novu fazu rada za voljenu francusku luksuznu modnu kuću otvaranjem knjižare Babylone u Parizu. S vanjske strane prostor se ističe crnom fasadom i velikim prozorima. Interijer se ističe sirovim i rafiniranim materijalima, a posebnu pozornost privlače mramorne stolice ispred hrđavih zidova i otvorenog kamena.

Spoj knjiga, glazbe i mode

Vintage namještaj kombiniran je sa suvremenim dizajnerskim komadima, piše Design Boom. Duh ove knjižare ogleda se i u pažljivo odabranoj kolekciji. Same police za knjige dizajnirao je arhitekt i scenograf Pierre Yovanovitch, i na njima se nalazi pažljivo odabrani izbor knjiga o umjetnosti, dizajnu, modi i fotografiji, s rijetkim prvim izdanjima i književnim klasikama.

Osim toga, u knjižari ćete pronaći i gramofonske ploče, od kojih je svaku odabrao upravo Vaccarello. Po prostoru su raspoređene i Saint Laurent vlastite publikacije Rive Droite.

U skladu s vizijom Vaccarella, prostor potiče osjećaj zajednice gdje se etablirani umjetnici i novi talenti mogu povezivati i nadahnuti jedni druge. U duhu Saint Laurenta moda igra suptilnu, ali značajnu ulogu u iskustvu Babylone, što posebno dobro prikazuju izloženi Rive Droite lifestyle proizvodi.

Pročitajte više