Evo kad kreću prve isporuke džepnog AI asistenta na područje EU

Foto: X (Twitter)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POČETKOM ove godine na CES-u u Las Vegasu je predstavljen Rabbit R1, džepni AI asistent. Tad je krenula i prednarudžba uređaja, a mnoge je privukao niskom cijenom. Za ovaj AI uređaj je potrebno izdvojiti oko 180 eura, što ga čini jednim od jeftinijih u odnosu na konkurenciju. Prva serija prednaručenih uređaja konačno kreće prema korisnicima.

U EU se šalje krajem travnja

Prvih 10.000 ovih malih uređaja će 31. ožujka biti poslano prvim osobama koje su ih prednaručile na području SAD-a i Kanade. Na adrese kupaca bi trebali stići u roku od tri tjedna. Kupcima u EU i Velikoj Britaniji Rabbit R1 bit će poslan krajem travnja.

Drugi val narudžbi bit će poslan u travnju i svibnju, a treći val tijekom svibnja i lipnja, barem za SAD i Kanadu. Još nije poznato kad će biti poslani preostali paketi na područje EU.

Podsjećamo, Rabbit R1 funkcionira poput asistenta na pametnom telefonu. Može se integrirati s mobilnim aplikacijama nakon što mu "objasnite" što treba raditi. Upravo je ovaj sustav privukao veliku pozornost među ljubiteljima AI proizvoda. Uređaj prima glasovne naredbe te je moguće razgovarati s njim. Pruža podršku za više jezika, među kojima je i hrvatski.

Pročitajte više