Vanjski namještaj Selene Gomez inspirira nas na odabir jednostavnih komada za ljeto

Foto: Instagram/Profimedia/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROLJEĆE je u zraku, a s njim dolazi i želja za osvježenjem naših vanjskih prostora. Nedavno smo pronašli inspiraciju na Instagramu, gdje je Selena Gomez podijelila svoje vanjske stolice (na četvrtoj fotografiji), potičući nas da obnovimo svoje terase i balkone.

Selena je odabrala crnu pletenu garnituru, koja je izgledala nevjerojatno elegantno u kombinaciji s bež jastucima. Kako možemo prenijeti taj dojam stila u vlastite vanjske prostore? Uz nekoliko korisnih savjeta i ideja, možemo stvoriti terasu koja je ne samo funkcionalna već i estetski privlačna.

Maui II fotelja 73x74x89cm crna, cijena je 56.99 eura

Postoji nekoliko važnih čimbenika koje treba uzeti u obzir prilikom uređenja terase i odabira vanjskog namještaja. Ključni faktor je klima - poput biljaka, namještaj može procvjetati ili propasti pod utjecajem sunca ili kiše.

Jennifer Ebert, digitalna urednica časopisa Homes & Gardens, ističe da je glavni prioritet pri kupnji vanjskog namještaja njegova izdržljivost. Preporučuje se odabir vodootpornih komada s UV zaštitom za kišna područja ili tvrdog drveta i aluminija otpornog na hrđu za vruće klime. Za one koji žive u hladnijim područjima predlaže se namještaj od ratana, koji je dugotrajan i klasičan te će izgledati sjajno ovo ljeto, kao i niz godina.

Siesta II vrtni set od umjetnog ratana, cijena je 349.99 eura
La Palma II drveni vrtni set, cijena je 529.99 eura

"Najveća veličina nije uvijek najbolji izbor"

Ključno je razmotriti veličinu prostora prilikom odabira vanjskog namještaja. Jonny Brierley, izvršni direktor tvrtke Moda Furnishings, za časopis Homes & Gardens naglašava važnost prilagodbe veličine namještaja prostoru: "Najveća veličina nije uvijek najbolji izbor." Preporučuje modularni namještaj zbog njegove fleksibilnosti u prilagodbi različitim veličinama prostora.

Jennifer ističe i važnost usklađivanja materijala s prirodnim elementima u dvorištu, kao što su kamen ili trava, ili pak stvaranje kontrasta s njima.

Pročitajte više