Volimo parfeme s mirisom lavande. Ovo su najbolji

Foto: Promo/amazon.com/chanel.com/fabuspot.com/zara.com/dm.hr/jomalone.co.uk/ sephora.fr/maisonmargiela-fragrances.eu/lerbolario.hr/franciskurkdjian.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LAVANDA je jedna od prepoznatljivijih aroma, a mnogi je povezuju s osjećajem smirenosti pa je se često može naći u spavaćim sobama, ali i u opuštajućim spa zonama hotela. Lavanda u punom cvatu dolazi krajem lipnja i početkom srpnja te je zasigurno savršen miris idealnog ljetnog dana. 

Ako ste u potrazi za novim mirisom s notama lavande, izdvojili smo ih nekoliko niže. Osim toga, dobra stvar je što su mnogi od ovih parfema unisex pa ih mogu nositi svi. 

Chanel Boy Les Exclusifs de Chanel Eau de Parfum

Chanel BOY Les Exclusifs de Chanel Eau de Parfum, 75 ml, 226 € (1702.79 kn)

Chanel Boy je aromatični miris za muškarce i žene, a u gornjim notama sadrži lavandu. Osim nje ima i grejpfrut i limun, te Geranium, cvijet naranče i ružu. U bazi mu je mošus, heliotrop, sandalovina, vanilija, mahovina i kumarin. Svi Chanelovi mirisi daju vibracije tihog luksuza, a Boy s notama lavande idealan je za tople ljetne večeri. 

Ariana Grande R.E.M. Eau de Parfum

Ariana Grande R.E.M. Eau de Parfum, 30 ml, 38.48 € (289.93 kn)

Ariana Grande je R.E.M. parfem lansirala 2020. godine, a u svojim srednjim notama ima lavandu sljubljenu s cvijetom kruške. Gornje note su Zefir, karamela, sol, smokva i dunja, a bazne mošus, mahune tonke i sandalovina. Idealna kombinacija nota za ljetne dane.  

YSL Libre Eau de Parfum Intense i duplić Zara Golden Decade

YSL Libre Eau de Parfum Intense, 30 ml, 84 € (632.90 kn)

Jedan kultni miris koji mnogi vole idealan je ljetni miris s notama lavande - YSL Libre Eau de Parfum Intense. U gornjim notama sljubljene su lavanda, mandarina i bergamot, u srednjima ponovno lavanda, cvijet tuniske naranče, jasmin sambac i orhideja. U bazi mu je vanilija s Madagaskara, mahune tonke, ambra i vetiver. 

Zara Golden Decade, 80 ml, 19.95 € (187.91 kn)

Za ovaj YSL parfem smo otkrili povoljniji duplić u Zarinoj ponudi, a radi se o mirisu Golden Decade. Isto u sebi ima note vanilije, citrusa kao i note lavande. Mnogi su na društvenim mrežama rekli da su ova dva mirisa - ista

Ariana Grande Cloud

Ariana Grande Cloud edp, 30 ml, 38.48 € (289.93 kn)

Još jedan miris Ariane Grande, ovaj put Cloud. Radi se o cvjetno-voćnom gurmanskom mirisu za žene. Gornje note su lavanda, kruška i bergamot, srednje note su šlag, praline, kokos i vanilija orhideja, a bazne note su mošus i drvene note.

>> Pogledajte koji su mirisi proglašeni najboljima u 2023.

Jo Malone London Silver Birch & Lavender Cologne

Jo Malone London Silver Birch & Lavender Cologne, 100 ml, 126.89 € (956.05 kn)

Ovaj Jo Malone drveni je aromatični miris za žene i muškarce. U gornjim notama je grejp, srednja nota je lavanda, a bazne su breza i drvene note. Miris parfema odvest će vas u divlje engleske krajolike. 

Chloé Atelier des Fleurs Lavanda Eau de Parfum

Chloé Atelier des Fleurs Lavanda Eau de Parfum, 50 ml, 129 € (971.95 kn)

Još jedan cvjetni miris koji mogu nositi i žene i muškarci, a koji u sebi ima lavandu po kojoj je i dobio ime. Ova luksuzna aroma oduševit će sve ljubitelje ove tople note. 

Maison Margiela Replica Coffee Break Eau de Toilette

Maison Margiela Replica Coffee Break Eau de Toilette, 30 ml, 62 € (467.13 kn)

Coffee Break od Maison Martin Margiela je miris za žene i muškarce. Gornje note su mu papar, cvijet naranče i pačuli, dok je u srednjim notama lavanda s kavom, mlijekom, mahunama tonke... U bazi ima vaniliju, cedar i vetiver. Sofisticirani spoj idealan za tople ljetne mjesece. 

Gucci The Alchemist’s Garden Moonlight Serenade 

Gucci The Alchemist’s Garden Moonlight Serenade, 150 ml, 236 € (1778.14 kn)

Aromatični miris za žene i muškarce Moonlight Serenade lansiran je 2019. godine. Glavne note su mu lavanda, kadulja i mahune tonke. Idealan je za tople ljetne dane i uživanju u notama lavande. 

Davidoff Cool Water

Davidoff Cool Water edt, 125 ml, 43.79 € (329.94 kn)

Mnogima omiljen Davidoff Cool Water u svojim notama ima i sanjivu lavandu. Ovaj aromatični vodeni miris za muškarce lansiran je još 1988. godine, a popularan je sve do danas. U gornjim notama ima morsku vodu, lavandu, mentu, zelene note, ružmarin i korijander. U sredini mu je sandalovo drvo, neroli, geranium i jasmin. Baza je mošus, hrastova mahovina, duhan, cedar i ambra.

L'Erbolario Lavanda

L'Erbolario Lavanda, 50 ml, 32.50 € (244.87 kn)

Drveni miris lavande namijenjen je ženama koje vole aromatične cvjetne mirise. U notama mu je provansalska lavanda, anis, ružine latice i hrastov lišaj. Idealan za ljeto. 

Guerlain Mon Guerlain Eau de Parfum

Guerlain Mon Guerlain Eau de Parfum, 30 ml, 79 € (595.23 kn)

Ovaj miris je ženstven, ali nije prenapadan. U sebi kombinira note jasmina, sandalovine, francuske lavande i vanilije te je rezultat elegantan i sofisticiran. 

Maison Francis Kurkdjian Petit Matin Eau de Parfum

Maison Francis Kurkdjian Petit Matin Eau de Parfum, 70 ml, 175 € (1318.54 kn)

Ovaj popis nije mogao završiti bez mirisa s potpisom Maisona Francisa Kurkdjiana, a radi se o Petit Matin parfemu. Uključuje lavandu iz Provanse, citrusni Litsea cubeba iz Indonezije i kalabrijski limun. Note mošusa zaokružuju ovu aromu. 

Pročitajte više