175 milijuna za momčad na dnu: Ramosa izdali vlastiti igrači!

JUANDE RAMOS nije mogao preživjeti u Spursima. Vrlo brzo postalo je jasno da je dvostruki osvajač Kupa Uefa sa Sevillom napravio greške pri kupovinu igrača, a najnovije informacija s Otoka sugeriraju da su mu neki "zabili nož u leđa".

Španjolski trener koji je prošle godine uspio Tottenham dići iz mrtvih ove godine za to nije imao prilike. Nije bio previše iznenađen odlukom vodstva Tottenhama da mu uruči otkaz nakon loših igara na početku prvenstva. No, bio je iznenađen odlukom da mu otkaz uurči neposredno uoči susreta s Boltonom.

U britanskim se medijima spominju informacije kako su neki od igrača razgovarali s Danielom Levyem, čelnim čovjekom Spursa, a u tom su razgovoru navodno ocrnili svojega dojučerašnjeg trenera te potencirali ubrzanje odluke da ga se smijeni.

Španjolski trener se na neki način osjeća izdano. Prihvaća svoj dio odgovornosti za loše rezultate, no istovremeno kritizira neke od igrača koji nisu htjeli prihvatiti da su također zaslužni za loše nastupe koji su ih zakucali za dno Premiershipa.

Ramosova nesposobnost da zadrži Berbatova  jedan od razloga smjene

Budući da Dimitar Berbatov već odavno želio otići s White Hart Lanea, Ramos i bivši sportski direktor Damien Comolli su praktički na početku ljeta od njega digli ruke. Vjerovali su da su našli adekvatnu zamjenu u Romanu Pavljučenku.

No, s tim se očito nije slagao sam Daniel Levy. Želio je ustrajati u nagovaranju Berbe na ostanak i odrađivanje trogodišnjeg ugovora do kraja. Čini se kako Levy zapravo nije oprostio Ramosu i Comolliju odluku da se tako lako odreknu "bugarskog ubojice".

Također, na udaru kritika se našao Comolli koji je potrošio nevjerojatnih 175 milijuna funti u posljednje tri sezone, da bi na kraju Tottenham ostao s totalno nebalansiranom momčadi. Kupljen je Bentley, iako je na poziciji desnog krila odlični Aaron Lennon, dok se nije dovelo kvalitetno pojačanje na poziciji lijevog krila.

Kada se tome pridodaju i jako loši rezultati, sasvim je jasno zašto su Spursi nogirali takvog nogometnog stručnjaka kao što je Juande Ramos.

Novi menadžer Spursa Harry Redknapp poprilično je svjestan da nema izbalansiranu momčad te da će na zimu morati raditi promjene. Sigurno će morati kupiti nekog napadača, jer oslanjati se samo na Pavljučenka i Benta koji igra po sistemu hladno/toplo nikako ne može dobro završiti.

Kronologija događaja u Spursima pod Ramosom

Listopad 2007. - Ramos preuzima momčad, nakon što je Martinu Jolu uručen otkaz. Španjolac dolazi kao dvostruki osvajač Kupa Uefa.

Veljača 2008. - Spursi osvajaju Carling kup pobjedom protiv Chelseaja

Svibanj 2008. - Tottenham pada na 11. mjesto na tablici. Klub kupuje Luku Modrića, to je bio rekordni transfer kluba s White Hart Lanea.

Srpanj 2008. - Keane odlazi u Liverpool, Berbatov nema odriješene ruke za odlazak u Manchester United

Rujan 2008. - Nakon puno špekulacija Bugarin odlazi u United. Pavljučenko dolazi praktički na kraju priprema.

Listopad 2008. - Poraz od Hulla, Stokea i Udinesea.

Listopad 2008, 25. - Ramosu je uručen otkaz 48 sati nakon poraza u Udinama u Uefinoj ligi. Odlazi i njegov pomoćnik Gus Poyet te sportski direktor Damien Comolli. Redknapp preuzima momčad.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više