Aco osvježio Cedevitu, Baždarić: "Igračima se vratio osmijeh na lice"

Foto: Nenad Dugi/Cropix

ACO PETROVIĆ donio je novu nadu u Cedevitu. Novi trener momčadi iz Doma sportova razbio je monotoniju i uvjerio igrače da mogu srušiti i veliki Efes.

"Igračima se vratio osmijeh na lice", otkrio je kapetan Cedevite Marino Baždarić uoči sutrašnjeg dvoboja protiv snažnog Efesa.

Turska momčad trenutno je na omjeru 4:3 i na dobrom je putu ka ulasku u Top 16 Eurolige, a ni Cedevita još ne gubi nadu.

"Igrači su prihvatili novog trenera"

"Treba odraditi ovaj posao do kraja maksimalno pošteno i maksimalno korektno i dok god šanse za Top 16 postoje, boriti se za to, uključujući i sa sutrašnjom utakmicom koja neće biti lagana", svjestan je Baždarić što se očekuje od njega i momčadi, no poručuje.

"Mislim da je atmosfera jako dobra, igrači su prihvatili novog trenera i brzo upijaju njegove ideje i zamisli. Mislim da neće trebati dugo da se ekipa adaptira na novi stil igre", pohvalio je novog starog trenera Baždarić, koji je otkrio kako za vrijeme Božidara Maljkovića situacija u momčadi i nije bila za poželjeti.

"Amosfera je stvarno dobra, mislim da stvarno ne pretjerujem kada kažem da se vratio osmjeh na lica igrača, što je najbitnije u ovom trenutku", napominje Baždarić. Novi trener Aco Petrović je u samo dva dana 'snimio' situaciju u klubu. Zadovoljan je obrambenim segmentom a smatra da prostora za napredak ima u napadačkom dijelu igre.

"Imamo šanse za prolazak dalje"

"Cedevita ima teoretske šanse za prolaz dalje. Dok teorija živi, mi ćemo napraviti sve da tu teoriju oživimo i prođemo dalje. Makar, ponavljam, mi znamo koji su naši prioriteti", a to je jadranska liga u kojoj, smatra Aco, nema prostora za nove kikseve. Novi trener okrenuo se sutrašnjem protivniku o kojem također ima dovoljno informacija.

"Ekipa koja je napravljena za velike stvari. Imaju jednu nevjerojatnu specifičnost, a to je da su im sva tri najbolja strijelca vanjski igrači, Farmar, Vujačić i Lucas pa već sad znamo što nam je raditi", poručuje Petrović.

Car van momčadi, upitni Tomas i Suton

Što se tiče Cedevite, van momčadi je Marko Car, a zbog lakših ozljeda su upitni Tomas i Suton.

Aco je uoči Efesa vrlo optimističan te poručio kako će, iako ima nešto kvalitetniju momčad, trener gostujuće momčadi Oktay Mahmuti sutra biti u većim problemima od njega.

"Oktay se nalazi u puno neugodnijoj situaciji od mene. Zašto? Ja znam kako će Efes igrati a on ne zna kako će Cedevita. Bit će interesantno sutra", sa blagim je smješkom zaključio Aco Petrović.

Sutrašnji dvoboj 8. kola Eurolige u Draženovom domu počinje u 18 sati i 30 minuta.

Pročitajte više