Adebayor dogovorio transfer s Tottenhamom, Keita raskinuo s Barcelonom



GOAL.COM izvještava da je Tottenham pred potpisivanjem višegodišnjeg ugovora s Emmanuelom Adebayorom. Manchester City, koji pod važećim ugovorom 28-godišnjeg centarfora ima do 30. lipnja 2014. godine, isprva je tražio 10 milijuna funti odštete, međutim Tottenham je uspio prepoloviti cijenu. Kako je Cityju ipak u interesu riješiti se balasta pronađeno je rješenje koje zadovoljava sve tri strane, piše Goal.com.

"Nije na početku izgledalo vjerojatno da će Emmanuel ostati s nama i u drugoj sezoni, no uspjeli smo pronaći rješenje jer su u Cityju bili odlučni riješiti ga se pod svaku cijenu", izjavio je izvor blizak londonskom Premierligašu. Prošlu je sezonu Adebayor u klubu s White Hart Lanea odradio na posudbi upisavši 17 golova u 33 premierligaška nastupa.

Keita raskinuo s Barcelonom

Inače, malijski nogometaš Seydou Keita (32) raskinuo je ugovor s Barcelonom, potvrdio je u subotu katalonski klub. Keitu je ugovor s Barcelonom vezao još dvije godine, ali je iskusni veznjak iskoristio klauzulu koja mu je omogućila raskid budući da je u prošloj sezoni odigrao manje od 50 posto službenih utakmica.

Očekuje se da će Keita već u nedjelju potpisati 2.5-godišnji ugovor s kineskim Dalian Aerbinom. Keita je u Barcelonu došao 2008. iz Seville koja je dobila 14 milijuna eura odštete. Za katalonski je klub Malijac skupio 168 nastupa i 22 pogotka. Prije Seville je igrao za Marseille, Lorient i Lens.

Pročitajte više