Ajax ne odustaje: Dinamu stiže ponuda za Roberta Murića

Foto: Hina

AJAX nije odustao od Roberta Murića, talentiranog Dinamovog 18-godišnjaka, kojeg žele već ovog ljeta dovesti u Amsterdam.

Podsjetimo, Murić je upao u nemilost obitelji Mamić nakon što je pokušao osigurati transfer u veliki europski klub koristeći rupu u zakonu na koju Dinamo nije računao. Naime, pri potpisu profesionalnog ugovora s Murićem, njegovim zastupnicima i predstavnicima Dinama nije bio socijalni radnik, što je Muriću dalo osnovu za raskid ugovora. Mamići su se nadali da će mladog talenta i njegovog oca uspjeti uvjeriti u ostanak. Zdravko Mamić čak i prijetio Murićevim zastupnicima zbog čega je zaradio prijavu policiji, a na kraju je uz pomoć HNS-ovih pravnika uspio poništiti posljednji ugovor s Murićem i vratiti na snagu onaj raniji, stipendijski, prema kojemu igrač mora ostati na Maksimiru još godinu dana.

Ajax se, međutim, nije ohladio. Murića žele odmah, a to je za De Telegraaf potvrdio i direktor nizozemskog kluba. "Kopljanici" spremaju konkretnu ponudu za mladog hrvatskog reprezentativca kojemu će ponuditi četverogodišnji ugovor. No, pitanje je može li zadovoljiti Mamićeve financijske apetite ili će čekati naredno ljeto kada će Murić biti slobodan igrač.

Pročitajte više