Alvaro Morata: Sretan sam u Torinu, ali nikad neću slaviti gol protiv Reala

Foto: Hina

TKO će kome nego svoj svome. Tako bi se nekako mogla sažeti osma minuta prve polufinalne utakmice između Juventusa i Reala, kad je bivši igrač ''kraljevske'' momčadi, Alvaro Morata načeo Real. Juventus je na kraju slavio 2:1 i Realu je bacio rukavicu izazova pred uzvrat na Bernabeu.
 
>Tenk Tevez može obraniti Juventusovu minimalnu prednost kod Reala
 
Mnogi će reći da je Real i dalje favorit za prolazak u finale, no ako znamo da Real skoro trideset godina ne može u nokaut fazi proći talijanske momčadi te kad uzmemo u obzir činjenicu da nas je povijest toliko puta naučila kakvi su Talijani majstori za sačuvati minimalnu prednost, onda možemo zaključiti da ''Kraljeve'' u uzvratu čeka zaista težak posao.
 
Ipak, mnogima koji su sinoć gledati ovaj meč upala je u oko reakcija Morate nakon postignutog gola. Naime, 22-godišnji Španjolac u redovima Juventusa nije slavio nakon što je ugurao loptu iza leđa Ikera Casillasa.
 
''Već sam rekao više puta. Uživam u Torinu, zaista sam sretan u Juventusu, ali nikad neću slaviti gol koji zabijem Realu'', rekao je igrač koji je dijete kluba iz Madrida.
 

Naime, prve korake napravio je u nogometnoj školi Reala, a za prvu momčad igrao je od 2010. do 2014. Kako je priliku dobivao na kapaljku i kako je u pune četiri godine odigrao tek 37 utakmica za prvi sastav (zabio i deset golova), sreću je potražio u Torinu.
 
''Nikad nisam rekao da jedva čekam utakmicu protiv Reala zbog osobnog dokazivanja i neke osvete. Neke moje riječi su potpuno krivo interpretirane. U životu nisam rekao ni riječ protiv Reala. Štoviše, jako sam zahvalan Ancelottiju zbog svega što je napravio za mene dok sam bio u Madridu, a svi igrači Reala su i dalje moji prijatelji. Ipak, sad sam u Juventusu i sretan sam'', rekao je Morata.
 
Naravno, i on je svjestan da Juve u Madridu odigrati još bolju utakmicu želi li proći u veliko finale.
 
''Presretan sam zbog pobjede, no bit će jako teško izbaciti Real. Svi koji iole prate nogomet znaju o kakvoj se momčadi radi, a posebno koliko su moćni na Bernabeu. Moramo se dobro pripremiti za uzvrat'', zaključio je Španjolac.
 

Pročitajte više