Ancelotti: Ne strahujem za svoj posao, već protiv Basela vratit ćemo se na pobjednički kolosijek

Foto: Getty images

REAL MADRID očajno je počeo novu sezonu. U šest utakmica kraljevski klub upisao je dvije pobjede, remi i tri poraza uz gol razliku 8:8.

Unatoč enormnoj potrošnji u prijelaznom roku i dolascima zvijezda poput Rodrigueza i Kroosa, trener Carlo Ancelotti ima sve više problema, a neki mediji već su počeli spominjati eventualni otkaz talijanskom strategu.

"Kako se osjećam? kao trener koji mora posložiti i popraviti neke stvari, kao što sam i prošle sezone. Utakmica s Baselom dolazi u pravi čas da vidimo reakciju momčadi. Problem je jasan, treba nam kontinuitet. Trebamo se naviknuti na igrače poput Kroosa i Jamesa i biti koncentriraniji. Priključili su se krajem kolovoza, a nismo baš imali vremena za uigravanje"

U posljednjih sedam dana njegova momčad poražena je od Atletica i Sociedada, a u dvije utakmice primila je čak šest golova...

"Činjenica je da nismo dobro pokrivali prvu stativu. A to je najopasnije područje kod prekida. Radimo na tome. Ni jedan igrač nije nezadovoljan, ne sumnja u nekoga i imamo jednu od najjačih momčadi te se možemo boriti za sve preostale trofeje."

"Što se tiče vratara, rasprava u prvom vrataru ne postoji u svlačionici. Više ne namjeravam govoriti o toj temi. Zvižduci Casillasu? On je iskusan nogometaš i karakterna osoba koja zna kako prijeći preko toga".

Na koncu se osvrnuo na priče o potencijalnom otkazu...

"Imam sjajnu momčadi. Osim loših rezultata, nemamo nikakav problem. Ne, nisam zabrinut za svoj status. Pod pritiskom smo, ali uskoro ćemo se vratiti u normalu. Vjerujem već protiv Basela."

"Radi se o opasnoj momčadi koja je dinamična i koja nam može stvoriti probleme. Švicarski je nogomet jako napredovao, i klupski i reprezentacija, u posljednjih deset godina."

Pročitajte više