Ancelotti: Real me u potpunosti iscrpio

Foto: Hina

CARLO ANCELOTTI uživa u pauzi od nogometa, ali talijanski stručnjak uskoro bi se mogao vratiti na scenu. Nakon što je dobio otkaz u Realu, Ancelotti je odlučio usporiti tempo te se pozabavio rješavanju zdravstvenih problema.

Filozofija Reala

Podsjećamo, Florentino Perez u svibnju ove godine raskinuo je ugovor s čovjekom koji je Realu osigurao La Decimu. Umjesto njega na klupu je došao Rafa Benitez, koji se još uvijek neuspješno trudi osvojiti srca navijača Reala. 

"Dobio sam otkaz jer u svojoj posljednjoj sezoni u Realu nisam osvojio ni domaće prvenstvo ni Ligu prvaka. Uzeli smo tek Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo", prisjetio se Ancelotti.

"Takva je filozofija kluba. Kad sam postao trener Reala znao sam da mogu trajati godinu, dvije, tri, ali i mjesec dana. Decima mi je osigurala još jednu godinu", smatra Talijan.

Zašto je odbio Milan?

Čim se pročula vijest da više nije trener Reala, Milan je krenuo u akciju.

"Zvao me direktor Adriano Galliani, ali morao sam ga odbiti. On je zbilja pravi gospodin, uvijek vedar i nasmijan, ali nisam mogao prihvatiti taj projekt. Madrid vas u potpunosti iscrpi", otkrio je Ancelotti za Corriere Della Sera.

Reprezentacija ga ne zanima

Ancelotti s posebnim zanimanjem prati što se događa u ligama diljem Europe. Iako ne zna koji će mu klub biti idući u karijeri, siguran je da neće preuzeti niti jednu reprezentaciju.

"Ne znam koji, ali sigurno ću karijeru nastaviti u klubu. Još uvijek nije vrijeme za reprezentaciju", zaključio je Ancelotti.
 

Pročitajte više