"Anderson je pobijedio varanjem, želimo revanš"

U TABORU Chaela Sonnena i dalje prevladava uvjerenje da je udarac koljenom Andersona Silve bio ilegalan te pozivaju fanove da se pobune i naprave pritisak na Atletsku komisiju i UFC.

Anderson Silva reagirao je ekspresno nakon što se Chael Sonnen prilikom kružnog udarca početkom druge runde okliznuo i pao te ga je napao koljenom nakon kojeg je uslijedio ground-and-pound koji je natjerao suca Yvesa Lavignea da zaustavi borbu.

U prvi mah nekima se činilo da je udarac koljenom išao u glavu, što bi značilo i da je bio ilegalan s obzirom na to da se Sonnen nalazio na podu, no ubrzo se utvrdilo da je Anderson Chaela zapravo udario koljenom u prsa.

Određeni ljudi iz Sonnenova tabora ipak smatraju da je udarac bio ilegalan, pa su se čak i raspitali o proceduri za podnošenje žalbe u Atletskoj komisiji Nevade, gdje su im rekli da su šanse za poništenje ishoda meča praktički nepostojeće.

Glavni Sonnenov trener, Scott McQuarry, pozvao je zbog toga fanove da izvrše pritisak i poduzmu nešto. “Chael nije jedan od onih koji će se žaliti nakon borbe. Smatram da se mora poduzeti nešto kako bismo ga zaštitili. Tražit ćemo revanš, zaslužili smo ga. Ako Anderson može pobijediti samo varanjem , onda moramo dobro pratiti što radi tijekom borbe. Legalan ili ilegalan udarac, sumnja je dovoljno velika da se odradi revanš”, uvjeren je McQuarry.

Andersonov menadžer Ed Soares nije imao previše razumijevanja za suprotni tabor. “Apeliram na Sonnenove trenere da idući put možda malo bolje pripreme svog borca.”

Sonnenov menadžer Mike Roberts kaže da mu ništa od spomenutog u ovoj priči nije poznato. Na Internetu se pojavila i fotografija na kojoj se jasno vidi da udarac koljenom nije bio upućen u glavu Sonnena.

Pročitajte više