Ante Čačić: Hajduk je nesređen, imali smo ih na pladnju

Foto: Hina 

BELUPO je nastavio niz poraza na Poljudu, iako je Hajduk odigrao utakmicu ispod prosjeka. Namučili su se da sačuvaju prednost i bodove u nastavku susreta, a Hari Vukas, koji vodi Splićane nakon odlaska Igora Tudora, svjestan je da momčad nije blizu optimalne razine. O svojoj budućnosti na klupi Hajduka ne želi govoriti. Osvrnuo se na Belupo, ali o derbiju s Rijekom u idućem kolu - ne može govoriti.

"Što nakon pobjede? Uživam. O Rijeci nemam što reći. Čestitam igračima na pobjedi koja je izborena u teškoj utakmici. Imamo puno prostora za napredak. Zadovoljan sam angažmanom igrača, a Belupo je s druge strane bio razigran"

"Odigrali smo dobro zonsku obranu, za momčad nije novost ni promjena sustava jer su dugo na okupu i već su sve igrali. Najbitnija je pobjeda u ovom trenutku", odgovorio je Vukas novinarima na pitanje o očitom padu u igri u drugom dijelu.

Tvrdi da nije riječ o fizičkoj spremni, već postavom na terenu. Vukas je, inače, izveo ekipu s četvoricom u posljednjoj liniji.

Trener Belupa Ante Čačić nije mogao biti ravnodušan prema porazu iako je stigao bez napadača Cesareca i Vugrineca: "Primili smo jeftine golove, a veliki bropj polukontri u deugom dijelu nismo realizirali jer nam je nedostajalo odlučnosti. Veseli me samo to što nismo potonuli u drugom dijelu i da smo držali Poljud u neizvjesnosti. Hajduku želim da se što prije digne jer bez njih je hrvatska liga krnjava. Klub je u evidentno nesređenom stanju i previše je nenogometnih tema oko kluba. Izgubili su puno igrača i koheziju. Nudili su nam se, ali mi to nismo znali iskoristiti"

Belupo je jedina ekipa prve lige koja nikada nije slavila na Poljudu, a ove nedjelje upisali su 11. poraz u nizu.

"Najbolji smo mogući čestitari Hajduku za rođendan", dodao je Čačić.

Pročitajte više