Atletico Madrid će već u prvoj utakmici osigurati četvrtfinale rukometne Lige prvaka

UŠLO se već u ozbiljnu fazu natjecanja. U pitanju je 1/8 finala i ulog je samim time dosta visok. U današnjem susretu sastaju se švicarski prvak Schaffhausen te španjolski viceprvak Atletico Madrid.

Kada je u pitanju momčad Schaffhausena možemo reći kako su plasmanom u 1/8 finala dosegli svoj maksimum. Realno Schaffhausen ne posjeduje takvu kvalitetu da može ići dalje, a posebice kada sa druge strane stoji tako moćna momčad poput Atletico Madrida. Schaffhausen je momčad koja u svom sastavu nema neku veliku zvijezdu, no opet ima dosta kvalitetnih igrača. Najviše se ističe srednji bek Slovačke Kukučka, potom legendarni pivot Uršić (koji je na zalasku karijere), zatim rumunjski reprezentativac desni bek Rares Jurca, kao i Srbin Aleksandar Stojanović, također desni bek, a zna igrati i desno krilo; te još lijevi bek David Graubner koji na kraju sezone ide u Grosswallstadt. Uglavnom jedna respektabilna momčad, no ne i momčad koja može zastrašiti ekipe iz vrha europskog rukometa.

Atletico Madrid je uz Kiel i Barcelonu definitivno momčad na koju se ozbiljno može računati za osvajanje Lige prvaka. U pitanju je momčad koja je sastavljena od velikog broja zvijezda. Ne zna se za koga se može reći da je najveća zvijezda od svih tih igrača niti je pravedno isticati nekoga posebno tako da ćemo ih samo nabrojati: Canellas, Sterbik, Abalo, Kallman, Parrondo, Lazarov, Aguinagalde, Hombrados, Markussen, Chema Rodriguez, Dinart...Svaka momčad mora imati strahopoštovanje kada se susreće sa ovakvim divovima. Nažalost za Atletico u ovom meču neće moći računati na Šterbika, Abaloa te Kallmana; no tu su Hombrados, koji je u sjajnoj formi, te Parrondo i Davis koji su dostojna zamjena.

Po onome šta smo imali priliku vidjeti u susretu finala kupa protiv Barcelone možemo reći kako ovakav Atletico može jako daleko i kako ne bi smio imati mnogo problema u Švicarskoj. Način na koji je igrao Atletico, taj super visoki tempo, izgleda zaista impresivno. Čak da jedna izuzetno jaka momčad poput Barcelone nije uspijevala zaustaviti njihove nalete teško je zamisliti kako to može učiniti puno slabiji Schaffhausen.

BetPlace.net preporučuje:

Dakle mišljenja smo kako Atletico ne samo da će pobijediti, već kako će pitanje putnika dalje već riješiti u prvom dvoboju. Hendikep na Atletico se može naći po -3.5 a igrivo je i -4.5, pored toga vjerojatno će dobra opcija biti timski over na ekipu Atletico Madrida.

Pročitajte više