"Au revoir Paris Saint Germain!"

Foto: Sport.es, Marca

PSG je utišao Camp Nou u 50. minuti golom Javiera Pastorea. Barcelona je u tom trenutku bila jako blizu da prvi put od 2007. godine ispadne prije polufinala Lige prvaka.

Ipak, na krilima Lionela Messija Katalonci su izjednačili i osigurali šesto polufinale zaredom, a Camp Nou je proključao i zapjevao Francuzima: "Au revoir Paris Saint Germain!"


Ovako su Katalonci provocirali Francuze u Parizu. U Barceloni je to bilo i puno glasnije nakon 71. minute

"Leo mijenja sve"

Messi je utakmicu zbog ozljede počeo na klupi. Patio je kao nikada prije, ali je smogao snage da uđe u igru i pokrene Barcelonu.

"Leo Messi zaslužuje puno više od spomenika na Camp Nou ili u središtu Barcelone", piše Mundo Deportivo.

"U 53. minuti stadion je zaurlao. Messi je krenuo na zagrijavanje. On je bio plan B Tita Vilanove. U igru je ušao hrabro i odlučan da odvede momčad u polufinale. Uspio je i može se reći: Leo mijenja sve", stoji u tekstu.

 

"Messi može sve"

"Messijeva prisutnost je promijenila raspoloženje cijele momčadi. Kad on igra, mi smo superiorni", prokomentirao je nakon utakmice Daniel Alves, a slično razmišlja i Gerrard Pique.

"Stvarno smo sretni što imamo Lea u momčadi. On je oslonac naše momčadi jer može zabiti gol, dati pravu loptu, on jednostavno može sve."

Potez utakmice, pak, nije imao Messi, nego Andres Iniesta koji je fenomenalnim driblingom izbacio Cristophea Jalleta i Alexa, ali zatim ljevicom nije pogodio gol.

"Valdesova čarobna noć bila je poruka čelnicima Barcelone"

"Suprotno očekivanjima, Victor Valdes je imao puno više posla od kolege Salvatorea Sirigua. Obranio je pokušaje Lavezzija i Lucasa Moure, a zatim je nekim čudom spasio gol nakon udarca Alexa. Za rezultat prvog poluvremena 0:0 Valdes je bio najzaslužniji i njegova čarobna noć bila je poruka čelnicima Barcelone da ga ostave i dalje na Camp Nou."

Pročitajte više